Jul

Jul

  • 17 Recept
Skärgårdssill med ägg

Skärgårdssill med ägg

Skärgårdssill är en av våra mest populära sillar. Här kommer en variant med ägg i,. Ingredienser. 1 förpackning 5-minuterssill (420 gr)
Hemmagjord dajm

Hemmagjord dajm

Finns det någon där ute som är lika trött som jag idag. Det kommer att krävas några koppar kaffe för att dra igång den här motorn, kan jag säga
Hemmagjort Knäckebröd

Hemmagjort Knäckebröd

Att baka eget knäcke till Julbordet är nog bland det roligare inslagen på just ett Julbord, inte heller är det svårt, tar bara lite tid då man inte kan grädda så många åt gången i en vanlig hemmaugn, men enligt mej så är det värt det
Hemlagad senap

Hemlagad senap

Hemgjord senap är nog en av de enklare tillbehören till julmaten man kan göra, den såväl bör och kan göras i förväg, sedan får senapen mogna i några dagar i kylskåpet
Sill med rom och creme fraiche

Sill med rom och creme fraiche

1 burk inläggningssill på 420 gram. 10,5 dl ättiksprit 12%. 11,5 dl vatten. 12 dl strösocker. 10,5 tsk grovt krossad vitpeppar
Stekt inlagd strömming

Stekt inlagd strömming

Börja med inläggningslagen. Koka ihop ättika, socker, vatten och kryddor tills sockret löst sig. Låt kallna
Sill med smak av vitlök och lime

Sill med smak av vitlök och lime

På fredag är det midsommarafton och jag testade att göra en ny sillinläggning. Den blev väldigt omtyckt av sillätarna här hemma
Laxpaté

Laxpaté

Skär laxen i mindre bitar och kör den till mos i matberedare eller mal den med en köttkvarn. Blanda i salt och ägg i matberedaren och kör till en jämn massa
#24 Julmat! + recept

#24 Julmat! + recept

På förra årets julbrunch bjöd jag på julknäcke med laxpaté i miniformat. Julbord. När jag var liten firade vi nästan alla julaftnar i Göteborg hos farmor och farfar med ett västkustskt julbord

Kycklingpastej med vild smak

Finfördela kycklinglevern med kniven i matberedaren. Lägg i bacon, skinka eller sidfläsk efter cirka 15 sekunder och finfördela
Dansk leverpastej

Dansk leverpastej

Lever och späck hackas till önskad grovhet (1-3ggr i köttkvarn). Riv löken och låt rinna av. Blanda i mjöl, ägg och grädde och blanda till jämn färs
Sockerfri glögg (12 portioner)

Sockerfri glögg (12 portioner)

På inrådan från en mycket trevlig Systembolagetanställd så provade jag det portugisiska vinet Dao - det blev jättebra, tyckte jag
Ugnsomelett

Ugnsomelett

Så i dag blir det ingen matlagning och ingen julmat till middag för mig. På julbordet har vi alltid ugnsomelett, men även lite då och då övriga tider på året äter vi det
Bredbar leverpastej

Bredbar leverpastej

Varför äta leverpastej från butiken som är full av stärkelse, socker och tillsatser - när man ganska enkelt kan göra egen pastej som är full av protein, fett och mineraler