Mina Favoriter

Mina Favoriter

  • 22 Recept
Mina Favoriter
Lavendelkakor

Lavendelkakor

Enkla småkakor med en smak av lavendel. Perfekt till en kopp te. 100 g smör. 1 dl socker. 2 tsk lavendelblommor
Polkakransar

Polkakransar

Vispa äggvitor och florsocker till ett hårt skum. Krossa polkagrisarna fint i en mortel och vänd ner i marängsmeten
Vaniljdoftande Ananaspaj

Vaniljdoftande Ananaspaj

Jag dammar av ett mycket gammalt recept som jag la ut på bloggen för typ 8 år sedan. Denna paj bjöd min gamla arbetskollega Eva oss på jobbet
Mazariner

Mazariner

Varför inte göra gula mazariner såhär i påsktider. Mazariner, ca 15 st. Till bottnarna. • 3 dl vetemjöl. • 0,5 tsk bakpulver
Smulpaj med päron och kardemumma

Smulpaj med päron och kardemumma

Blanda snabbt samman smöret med resten av ingredienserna till smuldegen, i matberedare, eller med hjälp av elvisp
Rabarberpaj med vaniljkräm

Rabarberpaj med vaniljkräm

Paj och vaniljkräm i ett, perfekt när man ex. ska bjuda på kaka på jobbet. Eftersom man gör en kompott på rabarbern så funkar detta perfekt när man har rabarber i frysen
(Glutenfri) rulltårta med semla-fyllning

(Glutenfri) rulltårta med semla-fyllning

Tror jag kommit på världens grej. rulltårta med semla-fyllning, så har just gjort mandelmassa som sedan ska blandas med grädde och kardemumma
Igelkottkakor, mördegskakor

Igelkottkakor, mördegskakor

Igelkottkakor, mördegskakor. 18 maj 2017 @ 09. 45. IGELKOTTSKAKOR, MÖRDEGSKAKOR. Ca 20 st stora , ca 40 smås (jag gjorde småa)
Kolagömmor

Kolagömmor

Jag får nämligen vara hemma med mina barn vartenda kväll numera, och det är guld värt. Kolagömmor. Godkväll i stugorna
Daimkaka

Daimkaka

Vispa äggen och sockret poröst. Blanda sedan i de torra ingredienserna. Smörj en långpanna och häll i smeten
Muffins med nutella

Muffins med nutella

Sätt ugnen på 200 grader. blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en egen bunke. Rör socker och margarin pösigt, blanda i kakao och vaniljsocker
Saftiga rabarbers muffins med vit choklad

Saftiga rabarbers muffins med vit choklad

Vem älskar inte rabarber. Jag älskar det och det går att variera med många olika recept. Det som är viktigt är att man har bra socker så att det inte blir surt