min kokbok

min kokbok

  • 145 Recept
Räkor Indienne

Räkor Indienne

Ingredienser Portioner. 4 400 g skalade räkor 4 port ris 2 röda paprikor 1/2 purjolök 2 tsk curry 1 msk smör eller margarin 2 vitlöksklyftor 2 msk tomatpuré 1 förp krossade tomater (à 500 g) 2 dl mellangrädde salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Morots- och halloumibiffar

Morots- och halloumibiffar

Biffar250 g morot 1 halloumiost, ca 200 g 2 ägg 0,75 dl ströbröd 1 krm chiliflakes salt svartpeppar, nymalen olivolja
Västerbottenpaj med rom och räkor

Västerbottenpaj med rom och räkor

Pajdeg2,5 dl vetemjöl 0,5 dl grahamsmjöl 125 g smör 2 msk vatten, kallt. Fyllning1 gul lök 300 g västerbottensost, riven 3 ägg 2 dl vispgrädde 2 msk dill, hackad smör, till stekning salt peppar
Bresaolarullader

Bresaolarullader

Under den gångna veckan bevistade jag ”International street market” när den bevistade min närmsta stad
Ugnsrostad brysselkål

Ugnsrostad brysselkål

Lägg i en ungsfast form och grädda i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter tills kålen fått fin färg. Jag älskar det mesta med brysselkål, så det var lite av en självklarhet att vi skulle laga den här rätten till vår adventsmiddag när jag hittade receptet i ett nummer av Mer Smak för några veckor sedan
Bürebrot – smakrikt bondbröd från Alsace

Bürebrot – smakrikt bondbröd från Alsace

Det här behövs till 2 mindre bröd. Låt jästa 30 minuter under bakduk. Grädda först i 10 minuter på 250 graders värme. Sänk värmen till 200 grader och grädda färdigt, ca 20 minuter till. 10 minuter p. ca 20 minuter till
Fransk potatissallad

Fransk potatissallad

Skala, eller skrapa om du använder färskpotatis, och koka potatisen. Blanda ingredienserna till vinägrettsåsen
Ljummen grekisk potatissallad

Ljummen grekisk potatissallad

Tvätta och koka potatisen knappt mjuk, skiva löken och dela osten i bitar. Låt potatisen ånga av och delan den
Världens godaste Ananaspaj

Världens godaste Ananaspaj

Slå fyllningen i pajen och grädda i 175°C i 40 minuter. Pajdeg. 1150g smör. 1 dl strösocker. 3 dl vetemjöl. 1 tsk bakpulver