Kötträtter

Kötträtter

Rotmos med fläsklägg

Rotmos med fläsklägg

Lägg fläskläggen i en gryta och häll på så mycket vatten att det knappt täcker köttet. Koka, skumma och lägg i lök och kryddor
Fläskytterfilé med ajvar

Fläskytterfilé med ajvar

Till 4 portioner behövs. 800 g potatis. 600 g fläskyterfilé. 1 paprika. 1 gul lök. 2 1/2 dl vatten. 1 buljongtärning

Lättare variant på dillkött

Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Koka upp crème fraichen med citronsaft och buljongtärning. Tillsätt kycklingen och låt koka under lock ca 10 minuter tills kycklingen är kokt
Kokt fläsklägg med rotmos

Kokt fläsklägg med rotmos

Koka upp vatten i en gryta. Skala och klyfta löken. Lägg ner läggen, lök, kryddpeppar, lagerblad och timjan i grytan, och koka upp
Biff i grönpepparsås

Biff i grönpepparsås

Strimla köttet och bryn det i en stekpanna med smör. Salta och peppra, och ställ åt sidan. Skala och klyfta löken
Fläskkarré i salvia och vitt vin

Fläskkarré i salvia och vitt vin

Det är så skönt när det är enkelt och går snabbt. Vardagsmat, snabbmat=)fläskkarré, i skivor2 dl grädde1 gul lök,finhackad2 dl vitt vin1 msk kalvfond1 dl hackad salviasalt,pepparBryn köttet,salta peppra, ta upp det och lägg åt sidan en stund
Lövbiffsgratäng med ädelost

Lövbiffsgratäng med ädelost

Strimla lövbiffen. Blanda soja, fond och pressad vitlök i en skål. Vänd ner köttstrimlorna och låt dem marinera medan gratängen förbereds
Marinerad fläskfilé

Marinerad fläskfilé

Putsa, salta och peppra filéerna. Bryn dem i smör i en stekpanna. Lägg över köttet i en ugnssäker form och stek tills innertemperaturen är 65º, ca 25 minuter
Tournedos Homard – nyårsmat

Tournedos Homard – nyårsmat

De senaste åren har vi firat nyår med grannar och vänner i området där vi bor. Vem som står värd för firandet är inte nödvändigtvis beroende av vem som inte hade det senast, utan handlar snarare om vem som känner för det och vem som med ett leende tar på sig att hålla i det
Rödlöksmarinerad fläskfilé

Rödlöksmarinerad fläskfilé

Satt och bläddrade i gamla mattidningar på jakt efter något "nytt" recept på kall, marinerad fläskfilé
Massaman curry på nötkött

Massaman curry på nötkött

Massaman curry är en Thailändsk version av en maträtt som ursprungligen var persisk. Den uppstod troligen vid Ayutthayas hov under 1600-talet
Fläskfilélåda

Fläskfilélåda

Fläskfilélåda. 6 port. 800 g fläskfilé. smör. 200 g philadelphiaost. 2½ dl crème fraiche. 1 msk konc. oxfond. 2 tsk sambal oelek
Beef stir fry

Beef stir fry

Den här rätten är väldigt snabb och enkel att göra, tänk bara på att ha alla ingredienserna färdigt skurna och uppmåttade i skålar så det blir lätt att bara hälla i eftersom
Klassisk kalops

Klassisk kalops

Så här gör du. Close. Bra att veta när du ändrar antalet portioner. Detta recept är gjort för 4 portioner