Kakor

Kakor

  • 30 Recept
Stockholmskakor

Stockholmskakor

Gör en fördjupning i mitten av kakorna med ett finger. Låt kakorna svalna på galler. 150 g rumsvarmt smör
Toscakakor

Toscakakor

Det blev väldigt mycket smet, så det räcker säkert att halvera receptet på Toscakakor) Toscakakor – gör så här
Kardemummakaka

Kardemummakaka

Äntligen dags för den ultimata njutningen. Vårsol, kaffe och hembakad kaka. Det blir inte bättre än så. Ingredienser
kakor med jättar och nötter

kakor med jättar och nötter

förra helgen var jag på tjejmiddag och vad passar bättre att ta med sig än goda, hembakta kakor. det här är som vanliga bondkakor fast mycket större och med lite ovanlig fyllning
Franska sega maränger

Franska sega maränger

Idag har Carro varit här & såklart bjuds det på något gott till kaffet. Hon fick med sig en liten goodiebag med maränger och äppelkaka
Chokladdoppade havrekakor - GI

Chokladdoppade havrekakor - GI

Låt kakorna kallna. Bred eller doppa halva delen av havrekakorna i chokladen. Forma till cirka 10 kakor på ett bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 8-12 minuter tills kakorna börjar bli bruna i kantera. När kakorna kallnat smälter du cirka 70 gram choklad tillsammans med 1 tsk kokosolja
Superenkla kardemummakakor

Superenkla kardemummakakor

Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter tills kakorna fått fin färg. 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Finstöt kardemummakärnorna
Hasselnötskakor

Hasselnötskakor

Mal nötterna. Blanda med socker, ägg och smält smör. Rulla till små bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper
Kolakaka till kafferepet

Kolakaka till kafferepet

När det är Fredag så bjuder frugan oss på hotellet på fika, hon tyckte vi skulle ha lite Fredagsmys i allt arbete
Kokosdrömmar

Kokosdrömmar

25 kakor 50 g smör eller margarin 1 1/2 dl rörsocker strö 1 tsk vaniljsocker 1/2 dl mat- eller rapsolja 2 dl kokos 1 1/2 dl vetemjöl 1/2 tsk hjorthornssalt Lägg till i inköpslistan
Kardemummaskorpor

Kardemummaskorpor

Mortla kardemumman. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken om värm till 35 grader. Lös upp jästen i degspadet
Biscotti - olika smaker (LCHF)

Biscotti - olika smaker (LCHF)

Lägg tillbaka kakorna på plåten med snittytan uppåt. Biscotti, här med smak av saffran. Nu närmar vi oss julen och då bakar jag gärna biscotti, en härligt knaprig och spröd skorpa med mandelsmak
Kardemummasnurror

Kardemummasnurror

25 g jäst. 1350 g mjölk. 155 g ägg (1 ägg). 1700 g vetemjöl. 115 g kardemumma, grovstött (gärna nystött)