Sylt, Saft, Marmelad

Sylt, Saft, Marmelad

  • 8 Recept
Chiasylt

Chiasylt

Här kommer ett recept på en nyttigare variant på sylt, utan tillsatt socker och onödiga tillsatser. Chiasylt,
Äppel och saffranschutney

Äppel och saffranschutney

Skala och tärna 1 kg äpplen. Finhacka 1 gul lök och 4 cm ingefära. Lägg hacket i en kastrull tillsammans med 1½ dl äppelcidervinäger, ½ g saffran, 2 msk gula senapsfrön och 4 dl socker
Äppelmarmelad

Äppelmarmelad

Jag fick med mig en påse med fina äpplen senaste gången jag var hemma hos föräldrarna och kokade en god äppelmarmelad på dem
Äppelmarmelad med kanelsmak

Äppelmarmelad med kanelsmak

Skala och skiva äpplena. Koka dem i vattnet, med lock på i ca 15 minuter. Rör då och då i kastrullen. Blanda i kanelen och sockret och låt det koka 5 minuter till
Plommonmarmelad med kanel

Plommonmarmelad med kanel

Idag har jag skördat plommon och kokat marmelad med kanelsmak. Skumma av och häll upp marmeladen på varma och rena burkar
Krusbärsmarmelad

Krusbärsmarmelad

Gör marmeladprovet genom att ta lite marmelad på assiett och ställ in i kylskåpet en liten stund. När marmeladen stelnat ska du kunna göra ett "dike" i marmeladen utan att den flyter ihop
Röda vinbärs marmelad

Röda vinbärs marmelad

Rör ut bensoat i lite marmelad och tillsätt detta. Sätt marmeladen i rena, varma burkar. Vänd upp och ned på burkarna en gång så håller marmeladen längre