Asiatiskt

Asiatiskt

Asiatiska kycklingköttbullar i röd curry med kokosris

Asiatiska kycklingköttbullar i röd curry med kokosris

4 Asiatiska kycklingköttbullar 500 g kycklingfärs 1 1/2 msk finriven ingefära 1 msk röd currypasta 1 vitlöksklyfta 1 ägg 1 1/2 dl panko (asiatiskt ströbröd) 3/4 tsk salt Kokosris 1 burk kokosmjölk (à 400 ml) 2 dl vatten 1/2 tsk salt 3 dl jasminris 1/2 dl rostad riven kokos Rödcurrysås 1 - 1 1/2 msk röd currypasta 1 msk rapsolja 1 burk kokosmjölk (à 400 ml) 2 limeblad 1 grönsaksbuljongtärning 1 tsk strösocker 2 dl vatten 1 msk färskpressad limejuice Till servering sallad finskuren salladslök Lägg till i inköpslistan
Kycklinggryta med röd currysås

Kycklinggryta med röd currysås

1 gul lök, stor 600 g kycklinglårfilé 1 aubergine, stor 1 röd paprika 1 citrongräs 3 klyftor vitlök 4-5 cm färsk ingefära 4 msk röd currypasta 2 burkar kokosmjölk (à 400 ml) 3 msk fisksås 2 msk farinsocker 1 limefrukt, finrivet skal + saft 1 kruka färsk koriander neutral matolja, till stekning 4 port jasminris, kokt
Markus fried rice

Markus fried rice

2 dl kokt ris 0,5 gul lök 1 klyfta vitkål 1 klyfta vitlök 0,5 röd chilifrukt 1 salladslök 1 ägg 1 dl böngroddar färsk koriander olja, till stekning
Thailändsk gryta med kycklingfärs och citrongräs

Thailändsk gryta med kycklingfärs och citrongräs

300 g risnudlar 3 klyftor vitlök, finhackade 4 cm färsk ingefära, finhackad 1 gul lök, finhackad 500 g kycklingfärs 1 citrongräs, finhackad 1 burk kokosmjölk [400 g] 1 msk koncentrerad kycklingfond 2-3 msk fisksås 2 tsk farinsocker 2-3 röda chilifrukter, skivade 1 limefrukt (rivet skal och pressad saft) 1 knippe thaibasilika neutral rapsolja (att steka i) salt
Yakiniku

Yakiniku

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Yakiniku 400 gram entrecôte 1 msk sesamfrö 50 gram salladslök(ar) 0,5 msk rapsolja Sås 2 msk vitlök 1 msk färsk ingefära 0,75 dl japansk soja 0,5 msk sesamolja 1 tsk sambal oelek 1 msk socker Tillbehör 3 dl jasminris 50 gram salladslök(ar) 180 gram böngroddar 1 kruka(or) färsk koriander 1 st lime 350 gram kimchi Köp receptet
Sesamnudlar med honungskyckling

Sesamnudlar med honungskyckling

500 g kycklinglårfilé. 12 msk japansk soja. 11 msk honung. 11 tsk riven ingefära. 11 klyfta vitlök, riven
Thai beef basil med kokosris

Thai beef basil med kokosris

700 g ryggbiff (hel bit) 2-3 msk rapsolja, att steka i 3 bananschalottenlökar 1-2 röda chilifrukter, finstrimlad 3-4 klyftor vitlök, finhackade 1 msk färsk ingefära, finhackad 2 msk japansk soja 2-3 msk ostronsås 0,5 msk rörsocker (palmsocker el farinsocker) 1 limefrukt (juice rivet skal)
Glasnudelwok med kyckling

Glasnudelwok med kyckling

250 g glasnudlar 500 g kycklingfilé 4 klyftor vitlök, finhackade 4 salladslökar, skurna i 3 cm stora bitar bitar 1 spetspaprikor, strimlad 3 blad salladskål, tunt strimlade 1 morot, hyvlad med potatisskalare 60 g böngroddar, färska 1 dl salta jordnötter, grovhackade 1 knippe färsk thaibasilika (gärna från asiatisk livs) 1 knippe färsk koriander (gärna från asiatisk livs) salt neutral rapsolja, att steka i