Heta vitlöksräkor med aioli 400 g skalade räkor, handskalade 4 msk olivolja 3 klyftor vitlök, hackad 1-2 tsk chiliflakes 1 tsk paprikapulver salt 1 knippe färsk bladpersilja, hackad ( några persiljekvistar till garnityr) www.koket.se
Bruschetta med tomatsalsa Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Brödet 1 st baguette , eller Chiabatta, skuren i skivor 1 skvätt olivolja 2 st vitlöksklyfta(or) Salsa 2 st tomat(er) 0,25 st rödlök(ar) 1 msk olivolja 1 msk rödvinsvinäger 2 msk persilja , finhackad 1 nypa(or) salt 1 nypa(or) peppar Köp receptet www.tasteline.com
Blinier med sill 16 blinier 200 g färskost 2 msk Abba caviar röd finkornig rom 0,5 förp Abba Löksill 0,5 rödlök, hackad dill, till dekoration www.koket.se
Från himlen till Hanoi – grillat tunnbröd med avokado och lax Ingredienser Portioner. 4 1/3 röd spansk peppar 1 lime 2 avokador salt 2 mjuka korntunnbröd ca 400 g varmrökt lax 1 ask krasse Lägg till i inköpslistan www.ica.se
Parmalindad sparris En härlig bufférätt eller förrätt så här i sparristider. Ingredienser till 6 bufféportioner. 1 bunt färsk grön sparris Farmors mat
Halloumivåffla med avokado, rödlök och rom Riv halloumin på den grova sida av rivjärnet. Pudra över potatismjöl och blanda runt så mjölet fördelas jämnt i den riva halloumin www.koket.se
Lantbröd med tryffelcrème, svamp och prosciutto 4 skivor lantbröd. ca 50 g kantareller. ca 50 g champinjoner. 4 skivor Zeta prosciutto. 1 gul lök, skivad www.koket.se
Borgmästaretoast med räkor Häll av räkorna och låt all vätska droppa bort ordentligt (man kan krama ur dem lätt). Blanda räkor, majonnäs, löjrom (spara lite till garnering) och färsk riven pepparrot www.koket.se