I fredags gick jag och vann 1 kilo färska räkor i Feskarn i saluhallens tävling "gissa hummerns vikt". Torrostning av räkskal1 kg räkskal1 stor morot1 gul lök1 tsk timjan1 stor vitlök2 msk olivolja2 msk tomatpuré8 dl vatten3-4 dl vitt vinSvartpepparLagerbladEv 1 rotselleri Fräs räkskalen efter rostningsprocessen Börja med att torrosta räkskalen i en långpanna i ugnen (sådär doft, men det blir snart bättre) tills det får lite färg. Tillsätt buljongen och 8 kvistar färsk timjan (eller 1 tsk torkad). 1 kg räkskal. 1 stor morot. 1 gul lök. 1 tsk timjan. 1 stor vitlök. 1 rotselleri. 1 tsk torkad
1 st finhackad gul lök. 1 bit färsk fänkål, skuren i små tärningar (ca 50g). 1 tsk tomatpuré. 1 dl torrt vitt vin. 1. Tillsätt fiskbuljongen och vinet, låt allt sjuda 10-12 minuter. Häll i grädde och koka ca 10 min. 10. 1 st finhackad gul lök. 1 bit färsk fänkål, skuren i små tärningar (ca 50g). 1 tsk tomatpuré. 1 dl torrt vitt vin
Det brukar ta 15-20 minuter efter avslutad måltid tills man känner sig mätt. 1 morötter. 1 ½ l grönsaksbuljong. 1 msk olivolja. 2 lökar 1 morötter. 1 ½ l grönsaksbuljong. 1 msk olivolja