Vardag

Vardag

  • 35 Recept
Klassisk lasagne med béchamelsås

Klassisk lasagne med béchamelsås

2 gula lökar 3 klyftor vitlök 2 morötter 1 kg köttfärs (nöt-, kyckling- eller vegofärs) 3 msk tomatpuré 2 msk Grey Poupon Original dijonsenap 2 förp krossade tomater [à 500 g] 1 msk Kikkoman sojasås 2 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller koncentrerad fond) 2 tsk torkad oregano TABASCO® Original pepparsås (några stänk) 400 g färska lasagneplattor 3 dl ost, riven salt svartpeppar, nymalen olivolja (till stekning) smör (till formen)

Markus favoritköttfärssås

1. Finhacka alla grönsaker. 2. Bryn köttfärsen hårt i olja. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med. 3. Tillsätt allt utom socker och låt puttra under lock 45 minuter – 1 timme
Italiensk kycklinglasagne med pesto

Italiensk kycklinglasagne med pesto

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kycklingfärssås 1 st röd lök(ar) 2 klyfta(or) vitlök(ar) 500 gram kycklingfärs 1 msk olivolja 125 gram körsbärstomater 1 tsk torkad basilika 1 tsk salt 1 krm svartpeppar , malen 1 dl vatten 1 msk tomatpuré 0,5 msk balsamvinäger Pestosås 100 gram pesto 3 dl crème fraiche 0,5 dl vatten 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar , malen 250 gram lasagneplattor , ca 1/2 förpackning 100 gram riven ost Sallad 0,5 st isbergssallad 125 gram körsbärstomater 0,5 st gurka 1 msk olivolja 1 tsk balsamvinäger 1 krm salt Köp receptet Näringsvärde Kcal
Porterstek med fänkålssallad

Porterstek med fänkålssallad

Det är inte så ofta som jag äter stek och med stek menar jag slottsstek, ”söndagsstek” eller just porterstek
Rårakor med gräddfilsdressing

Rårakor med gräddfilsdressing

6 st stora morötter. 10,5 kg fast potatis. 1salt. 1svartpeppar. 1200 g spenat. 1200 g mangoldskott. 12 st endiver
Jolines spagetti med krämig kantarellsås

Jolines spagetti med krämig kantarellsås

Visst är det härligt när det går mot höst med allt vad det innebär. Skolstart, skördefest, skogens guld som lyser överallt (läs i butiker och på marknadsstånd för jag har aldrig nånsin hittat egna kantareller i skogen) och vi kan frossa i mustig, värmande höstmat och där kommer denna ljuvliga svamp in i bilden
Raggmunk & Bacon!

Raggmunk & Bacon!

Raggmunk. 800 gram fast potatis2 dl vetemjöl4 dl standardmjölkSalt1 äggVispa ihop mjöl, salt och hälften av mjölken till en jämn smet