Johanna Westman

Johanna Westman

  • 46 Recept
Fläskkarré

Fläskkarré

1. Sätt ugnen på 150 grader. 2. Stek fläskkarrén i smör så att en får fin färg runt om. 3. Hetta upp en stekpanna och bryn fläskkarrén i smör och lägg sedan över den i en ugnsfast form men spara stekfettet i pannan till senare
Porchetta - rullad fläsksida med örter

Porchetta - rullad fläsksida med örter

1. Be din kötthandlare lossa köttet från svålen på grissidan. Börja med att skära ett rutmönster i svålen och lägg den sedan med svålsidan ner på din arbetsbänk
Blomkålssoppa

Blomkålssoppa

Skär blomkålen i buketter. Skala och tärna potatisen. Skala och grovhacka löken.  Skala och skiva vitlöken tunt
Bagna cauda  /  En varm, kryddig dipp

Bagna cauda / En varm, kryddig dipp

Skala vitlöken. Mosa vitlök och sardeller till en puré i en mortel. Fräs purén sakta i olivolja i en kastrull utan att den tar färg
Rostad blomkål med tahinisås

Rostad blomkål med tahinisås

Sätt ugnen på 225 grader. Bryt eller skär blomkålen i små buketter. Skala och hacka vitlöken fint. I en stor bunke blanda vitlöken med olivolja, harissa och alla kryddor
Hummer mac  cheese

Hummer mac cheese

Dela hummern och krossa klorna. Ta ut och strimla köttet från stjärten och plocka ut kött från klorna. Lägg åt sidan
Kantarellsmör

Kantarellsmör

kantareller. 1smör. 1färsk timjan. 1citronsaft. 1salt1. Rensa och hacka kantarellerna. Låt svampen vattna ur i en varm stekpanna
Örtolja

Örtolja

basilika. 1bladpersilja. 1mynta. 1vitvinsvinäger. 1skal från 1 citron. 1rapsolja (eller annan olja med neutral smak)
Asiatisk wokad svamp

Asiatisk wokad svamp

kastanjechampinjoner eller champinjoner. 1vitlöksklyftor. 1salladslök. 1soja. 1matolja. 1sesamolja1. Putsa svampen och skär den i kvartar
Ankrillette

Ankrillette

1. Gnid in ankbenen med timjan, vitlök, muskot, salt och peppar. Låt gärna benen ligga i kryddorna över natten
Kryddiga Cashewnötter

Kryddiga Cashewnötter

cashewnötter. 1smör. 1flingsalt. 1garam masala – kryddblandningSmält smöret. Lägg i cashewnöttter, garam masala och salt och fräs nötterna i några minuter tills de fått lite färg
Flatbread

Flatbread

jäst. 1fingervarmt vatten. 1honung. 1salt. 1vetemjöl. 1olivolja. 1flingsalt. 1vitlöksklyftor. 1smält smörSmula jästen i en bunke
Lantpaté

Lantpaté

Sätt ugnen på 175 grader. Häll upp cognac i en liten kastrull och koka ner till hälften, ställ åt sidan
Gratinerad brysselkål

Gratinerad brysselkål

1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Ansa brysselkålen. Ånga den i 5-10 minuter. Lägg i en ugnsfast form och salta något
Äppelmos med pepparrot

Äppelmos med pepparrot

Skala och kärna ur äpplena med en potatisskalare och skalkniv. Lägg gärna de färdigskalade äppelklyftorna i kallt vatten så att de inte mörknar
Fläskstrudel från Österrike

Fläskstrudel från Österrike

Ansa och strimla purjolöken. Skär svampen i mindre bitar. Ta bort skinnet från korven. Hetta upp smör och stek purjo och svamp i några minuter
Varma jordgubbar

Varma jordgubbar

Låt jordgubbarna tina. Lägg sedan alla ingredienserna i en kastrull och sätt på medelstark värme. Låt allt puttra i ett par minuter