Fonduer

Fonduer

  • 76 Recept
Köttfondue

Köttfondue

Förbered potatisen. Baka bakpotatis i en timme i 175 grader. Eller ugnstek ca 10 potatisar i klyftor eller skivor i olivolja på 200 grader i 30 minuter
fondue

fondue

Potatisgratäng. 2 st gul lök. 3 klyfta(or) vitlök. 1 flaska(or) rött smakrikt och mustigt vin. 1,2 l vatten
Fondue kväll nr ll

Fondue kväll nr ll

Ha ni testat att äta fondue. Jag måste slå ett slag för detta fantastiska sätt att laga mat på, urgott blir det
Tinas grymma recept

Tinas grymma recept

Som jag skrev om igår hade jag i onsdag förmånen att få laga underbar trerätters middag tillsammans med Tefal och Tina Nordström
Fondue med goda såser

Fondue med goda såser

Tiden räckte inte riktigt till igår så därför kommer recepten på såserna idag istället. Det blev en riktigt mysig middag med både barnens mormor och dotterns kompis på besök
Fondue kväll

Fondue kväll

Fondue kväll. I går var det en riktigt ruggig dag, temperatur på 9,4 plusgrader i juli månad. Det kändes som höst så vi tände massor av ljus och bestämde att vi skulle äta Fondue till middag, mysigt en sådan här dag
Mys med fondue

Mys med fondue

Jag sa ju att jag skulle damma av fonduegrytan igår och det fick jag bokstavligen göra, så länge sedan var det som vi använde den
Fonduekväll

Fonduekväll

En perfekt kompismiddag så här års är fondue. Om man är runt fyra till sex personer blir det alltid så trevlig stämning när man sitter och pratar runt plocket med fonduegrytan
Varför inte fondua till nyår?

Varför inte fondua till nyår?

Köttet som jag använder brukar vara fläskfile, älgkött eller nått nötkött. Fisk och kyckling går också bra men ha en egen gryta till vardera sort då
Ostfondue

Ostfondue

Gnid fonduegrytan med en skalad vitlöksklyfta. Häll i det vita vinet och låt det koka upp. Riv osten. Tillsätt den osten, rör om och koka upp igen
Cacimperio (ostfondue)

Cacimperio (ostfondue)

I sitt kapitel med förrätter bjuder Artusi på ett recept på ostfondue, eller cacimperio som det kallades för då

Ostfondue

1. Riv osten grovt. Skala och dela vitlöksklyftan. Koka upp vin och vitlök i en gryta. 2. Sänk värmen och ta upp vitlöken
Mört kött och goda tillbehör

Mört kött och goda tillbehör

Ny vecka. Söndagen kom och efter några timmars röjning i förråd och två vändor till tippen, tog jag och Åsa en tur ut i skogen för att hämta hem all svamp