PirogdegBlanda mjöl med salt i en skål. Tillsätt kallt smör skuret i bitar, sedan 1 ägg och det kalla vattnet Mixa eller blanda detta för hand tills blandningen liknar grova smulor
älginnanlår. 1enris. 1vatten. 1talg eller annat fett. 1nymald svartpeppar. 1salt, gärna himalaya bergssalt1. Salta på köttet och låt ligga i 2-3 timmar i saltet i kylen, gärna i en påse
smör. 1äggulor. 1lingon. 1citron, juicen. 1vatten. 1salt. 1vitpeppar. 1lättvispad gräddeSmält smöret långsamt och skira det (häll av det klara smörfettet och låt bottensatsen vara kvar i kastrullen)
1. Koka morötterna lätt i vatten med salt och krondill. Ta upp och skölj morötterna i kallt vatten. 2. Riv skalet från citronen och kläm i saften i färskosten
Eriks kommentarDetta recept funkar lika bra om du använder nötkött eller vilt. Att få ändra på någons köttbullssmet känns som en ära, men också lite läskigt då det förmodligen finns ett unikt köttbullsrecept i de flesta hem där ute i Sverige
1. Kärna ur paprikan grilla på den ordentligt tillsammans med jalapenos. 2. Mixa de grillade grönsakerna med spenat, citronmeliss och rökt paprikapulver
1. Salta skalen och lägg i ett durkslag. Vätska ur skalen i några minuter. 2. Torka i ugn på 70 grader på bakplåtspapper i ca 8-9 timmar eller i tork om du har