Erik Brännström

Erik Brännström

  • 26 Recept
Kanelkokta lingon

Kanelkokta lingon

1. Lägg kanelen på botten. Koka upp samtliga ingredienser i en kastrull och låt svalna av
Pirogdeg på tre sätt

Pirogdeg på tre sätt

PirogdegBlanda mjöl med salt i en skål. Tillsätt kallt smör skuret i bitar, sedan 1 ägg och det kalla vattnet Mixa eller blanda detta för hand tills blandningen liknar grova smulor
Älg i ugnen

Älg i ugnen

älginnanlår. 1enris. 1vatten. 1talg eller annat fett. 1nymald svartpeppar. 1salt, gärna himalaya bergssalt1. Salta på köttet och låt ligga i 2-3 timmar i saltet i kylen, gärna i en påse
Eriks vitlöksskola

Eriks vitlöksskola

Hel vitlöksklyfta.  Stek hel klyfta i olja eller lägg i olja eller vinäger. Krossad vitlök.  Öppnar upp smakerna lätt i själva vitlöken
Eriks tempura

Eriks tempura

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör sakta ner ölen och ägget tills du fått en jämn smet.  Låt stå i några minuter innan du friterar
Pepparrotssås

Pepparrotssås

Börja med att förbereda din fond. Koka upp grädden tillsammans med fonden i en kastrull. Tillsätt pepparroten
Mousselinesås med lingon

Mousselinesås med lingon

smör. 1äggulor. 1lingon. 1citron, juicen. 1vatten. 1salt. 1vitpeppar. 1lättvispad gräddeSmält smöret långsamt och skira det (häll av det klara smörfettet och låt bottensatsen vara kvar i kastrullen)
Mormor Saras kycklingbullar på tunnbrödspizza

Mormor Saras kycklingbullar på tunnbrödspizza

Eriks kommentarDetta recept funkar lika bra om du använder nötkött eller vilt. Att få ändra på någons köttbullssmet känns som en ära, men också lite läskigt då det förmodligen finns ett unikt köttbullsrecept i de flesta hem där ute i Sverige
Barbequedressing med citronmeliss

Barbequedressing med citronmeliss

1. Kärna ur paprikan grilla på den ordentligt tillsammans med jalapenos. 2. Mixa de grillade grönsakerna med spenat, citronmeliss och rökt paprikapulver
Kryddsmör med balsamico

Kryddsmör med balsamico

1. Hacka löken och lägg den tillsammans med kryddorna, sockret och vinägern. Låt reducera tills den nästan är försvunnet in i löken
Eriks såser – Hot or not

Eriks såser – Hot or not

Servera gärna såserna tillsammans med Eriks Fakir-sparris . HotMixa allt i en mixer och häll upp i en klämflaska eller i en fin serveringsskål
Löjromsdrömmar

Löjromsdrömmar

1. Vispa crème fraichen fluffig med en elvisp. Crème fraiche blir först lös och det tar ett litet tag innan den tjocknar
Belgiska minivåfflor med laxtopping

Belgiska minivåfflor med laxtopping

1. Tärna laxen fint. 2. Blanda laxen med mangon, vitlökpulver, soja, tabasco och limesaft. 3. Fördela röran på våfflorna och toppa med koriander
Energirik soppa på kycklingskrov

Energirik soppa på kycklingskrov

Förberedelser1. Rosta slantade morötter och palsternackor i ugnen på 200 grader i 15 minuter. Låt sedan torka i ugnen på 65 grader i en timme
Torkat potatisskal

Torkat potatisskal

1. Salta skalen och lägg i ett durkslag. Vätska ur skalen i några minuter. 2. Torka i ugn på 70 grader på bakplåtspapper i ca 8-9 timmar eller i tork om du har