Helgmat

Helgmat

  • 42 Recept
Oxfile med Hasselbackspotatis

Oxfile med Hasselbackspotatis

Ta fram och låt köttet ligga framme övertäckt med plastfolie så att det blir rumstempererat medan du börjar laga övriga tillbehör
Bouillabaisse – grundrecept

Bouillabaisse – grundrecept

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st gul lök 3 klyfta(or) vitlök 0,5 st purjolök(ar) 400 gram potatis(ar) 300 gram morötter 0,5 st fänkål 1 msk olivolja 1 msk Mat & Bak smör 1 gram saffran 1 tsk chiliflakes 2 msk tomatpuré 3 dl vitt vin 0,5 l vatten 3 dl vispgrädde 2 msk fiskfond 300 gram laxfilé(er) , färsk 300 gram torskfilé , färsk 240 gram skalade räkor 0,5 kg färska musslor 0,5 msk färsk timjan 0,5 st citron(er) 4 krm salt 2 krm svartpeppar Köp receptet
Het gazpacho med räkor

Het gazpacho med räkor

Dela ner skalad gurka, rödlök, tomater, paprika och vitlök och blanda med vinäger olja, chili och honung
Mormor Esters älggryta med porter och bär

Mormor Esters älggryta med porter och bär

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 2 st gul lök 4 st morötter 2 st palsternacka(or) 1,2 kg älgkött , skuret i grytbitar 2 msk Mat & Bak smör 2 msk rapsolja 7 dl vatten 6 msk viltfond 1 flaska(or) porter 2 tsk salt 1 krm svartpeppar 4 st lagerblad 1 msk enbär , mortlade 0,25 kruka(or) färsk timjan , 5 kvistar, plus lite till servering 2 dl vispgrädde 5 msk messmör 1 msk lingonsylt , el
Saffranskryddad fisksoppa med kräftstjärtar

Saffranskryddad fisksoppa med kräftstjärtar

Du behöver till 4 portioner. 400 gram torsk300 gram laxfilé 150 gram kräftsjärtar 1 st purjolök 1st vitlöksklyfta 3 msk Touch of Taste Hummerfond2 dl vatten 2,5 dl matlagningsvin, vitt2,5 dl matlagningsgrädde1 dl crème fraiche1 paket saffran1 tsk salt 0,5 krm svartpeppar 1 tsk timjan 1 tsk basilikaOlivolja för stekning
Pizza w/ päron, chevré, valnötter & honung

Pizza w/ päron, chevré, valnötter & honung

Hej. Under valborgshelgen hade jag och Lisa en mysig kväll hos mig innan vi gav oss ut och dansade. Vi gjorde en favorit i repris pizza som bara är helt magiskt god och precis som alla andra rätter jag gör så är den otroligt enkel, haha
Fläskfilegryta!

Fläskfilegryta!

Du behöver. 700 gram fläskfilé. 1 gul lök. 1 röd paprika. 250 gram champinjoner. 3 vitlöksklyftor. 2 msk kalvfond
Middag med goda vänner och en pasta ni måste prova!

Middag med goda vänner och en pasta ni måste prova!

Tänk vad en middag med goda vänner kan pigga upp en vardagskväll. I veckan hade vi Micke och Charlie på middag, och det bjöds på en pastasås med räkor och sparris som jag inte gjort på flera år
Jamie Olivers spaghetti med räkor och rucola

Jamie Olivers spaghetti med räkor och rucola

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 450 gram spaghetti 1 st Olivolja extra virgin 2 st vitlöksklyfta(or) , finhackade 1,5 st röd chilifrukt , torkade och smulade ca 400 gram nordhavsräkor , stora 1 odefinierad vitt vin , 1 glas 2 tsk soltorkade tomater , gör puré el
Skaldjurslasagne

Skaldjurslasagne

1 Rör ihop crème fraiche, mjölk, sambal, vitlök och buljongtärning i en stor bunke