Det finns många små goda tilltugg till glöggen och jag har tänkt dela med mig av mina favoriter. kavringkvibille gräddädelostcreme fraichsultan russin (gula russinflytande honunglite smörNågra timmar innan du ska ha tilltugget kan du lägga sultanrussinen i lite flytande honung så att dem marineras i honungen
Uppskattade tilltugg som går snabbt att göra. Blåmögelbollar i krossade pepparkakor till glöggminglet. De här bollarna blev mitt bidrag till den digitala Glömingelreceptbok som togs fram under ett event som Lucia Chokladglögg höll i för någon vecka sedan
Och bättre blir det idag ska det bakas lussebullar med min kompis Ellenor, ska även göra matlådor, korrekturbaka mazariner för en annan bloggs kommande kokbok, sukta över alla godisar jag ska göra till jul och så ska jag testa att göra ett annat tilltugg till glöggen
En riktig trotjänare i tilltuggsvärlden. Tilltugg till 4 personer. Tilltugg till 4 personer. Försök få tag i små dadlar, då blir det en bra balans mellan sött och salt samt att de blir enklare att äta i en tugga
Mycket roligare tilltugg/snacks än chips och salta pinnar. Inspirerad av Vickan på Matplatsen gjorde jag ett gäng pestosnurror till fördrinksbålen på midsommarafton
Låt svalna på galler och servera som drinktilltugg. Rulla ut smördegsrullen eller tina och kavla samman tinade plattor som läggs lite omlott till en rektangel
Håller ni på att förbereda nyårsfesten så måste jag tipsa om dessa chips med creme fraiche och stenbitsrom som är riktigt gott och ett enkelt tilltugg till nyårschampagnen
Crostini med olika fyllningar är en av mina favoritsnittar. Dels för att man kan förbereda både själva brödet och fyllningarna och sedan bara montera ihop dem innan servering, och dels för att det går att variera i all oändlighet
200g Kung Markatta Sötmandlar 1 stor äggvita 1 msk vatten 5 msk (3/4 dl) Kung Markatta Kokossocker 2-3 tsk kanel 1/2-1/3 tsk salt 4-5 st Kung Markatta Dadlar, hackade i bitar 1/2 dl Kung Markatta KakaonibsVärm ugnen till 150 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt
Parmensanchips är ju så gott och det har jag serverat som tilltugg till drinken många gånger. Nu uppdaterade jag dem lite med en citroncreme och toppade med löjrom