Bröd

Bröd

  • 24 Recept
Rågbröd

Rågbröd

Lite bröd igen. Gör fyra runda bröd. 1 1/2 msk brödkryddor. 1 1/2 msk brödkryddor. Runda råglimpor denna gången
Farmors goda och nyttiga bröd

Farmors goda och nyttiga bröd

vetekli 2 dl havrekross el vetekross 2 dl grovt rågmjöl 2 dl grahamsmjöl 5 dl vetemjöl 1 dl linfrön (kan skippas) 1 ½ dl rivna morötter el russin 5 tsk bikarbonat 2 tsk salt 1 liter fil 2 dl mörk sirapBlanda ihop alla torra ingredienser, väldigt noggrant (kan förstöra hela brödet annars) Tillsätt fil och sirap Häll smeten i smorda 2x2 liters formar Ställ formarna nederst i ugnen, OBS ugnen ska vara kall när de sätts in
Morotsfrallor

Morotsfrallor

Linda bakade ut detta bröd till tekakor, men jag hade lite tidsbrist så det fick bli frallor istället
Nyttig, fiberrik limpa med fikon

Nyttig, fiberrik limpa med fikon

För att få ett lite grövre bröd så hade jag i grovt rågmjöl, grahamsmjöl och linfrön. Brödet smakade supergott (rostat) med lite smör och en skiva lagrad ost på toppen
Lågkaloribröd på zucchini.

Lågkaloribröd på zucchini.

Här kommer receptet på ett underbart gott, saftigt och framförallt kalorisnålt bröd. Jag har totalt kärat ner mig i detta zucchinibröd
Morots frallor

Morots frallor

Nu har jag äntligen bakat ett bröd med morötter i och brödet blev väldigt gott och saftigt. Det här receptet är ursprungligen från Theresia Söta saker,och då kallad solroslimpa men jag har
Grova frallor

Grova frallor

Det här brödet kräver planering eftersom man börjar med degen kvällen innan man bakar ut brödet. Det är ett riktigt grovt och saftigt bröd fullt av näring och fibrer
Snabbt bröd

Snabbt bröd

Jag har bakat en del filmjölksbröd eller bröd med bikarbonat. Snabbt rågsiktsbröd. Blanda ihop allt och lägg i brödform
Snabbakat bröd

Snabbakat bröd

Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, rågsikt, rågkross, solrosfrö, havrekli, salt och bikarbonat i en skål. Rör i olja, sirap och filmjölk och blanda till en kladdig deg
Grovt bröd

Grovt bröd

Grädda brödet i 1 timme. Låt brödet stå i formen i 10 minuter innan det stjälps upp. Blanda vetekross, rågsikt, vetekli, linfrö, salt och bikarbonat i en stor skål
Eget danskt rågbröd

Eget danskt rågbröd

Det godaste och nyttigaste bröd som finns är Danskt rågbröd, eller Kögebröd, som de säger här i Skåne
Rågrutor (100 % rågmjöl)

Rågrutor (100 % rågmjöl)

Nytt favoritrecept på frukostbröd. Det här är en typ av bröd som jag har haft i bakhuvudet och tänkt på att ta fram recept på under ett par år faktiskt
Surdegsbröd på fullkornsvetemjöl

Surdegsbröd på fullkornsvetemjöl

Brödet innehåller inga konstigheter, bara mjöl vatten och salt. Stjälp upp bröden på stenen/plåtarna, skåra dem
Surdegsbröd – värt besväret

Surdegsbröd – värt besväret

Två bröd, surdeg dag 1, baka ut dag 4, jäsa 1,5 tim + 1,5 tim, ugn 250 grader ca 45 min. Forma till två bröd, lägg på bakplåtspapper på plåt, låt jäsa ca 1,5 timme till. Sätt ugnen på 250 grader, pensla bröden med lite vatten och strö över frön innan de gräddas i mitten av ugnen. Beroende på ugn kan man behöva sänka temperaturen till ca 200 grader så att bröden inte bränns. Grädda ca 45 min, klara när de låter ihåliga när man knackar på undersidan, eller när temperaturen i brödet är ca 100 grader
Moas nyttiga bröd

Moas nyttiga bröd

Låt bröden stå kvar i formarna ca 5 min innan de stjälps upp och får kallna på galler. 1. Sätt ugnen på 175°
Grovt bröd med linfrö

Grovt bröd med linfrö

Ett gott grovt bröd som blir saftigt av skållningen. Jag brukar förbereda brödet på kvällen och bakar ut den nästa dag, precis lagom till frukosten
Nyttiga havrefrallor med äpple i

Nyttiga havrefrallor med äpple i

Hej på er. Söndag och solen skiner, underbart. Snart ska jag i väg till gymmet och köra ett pass spinning
Nyttigt frukostbröd med havre

Nyttigt frukostbröd med havre

Det här lättbakade frukostbrödet måste ni bara testa för det är verkligen supergott . Det här lättbakade frukostbrödet måste ni bara testa för det är verkligen supergott