vetekli 2 dl havrekross el vetekross 2 dl grovt rågmjöl 2 dl grahamsmjöl 5 dl vetemjöl 1 dl linfrön (kan skippas) 1 ½ dl rivna morötter el russin 5 tsk bikarbonat 2 tsk salt 1 liter fil 2 dl mörk sirapBlanda ihop alla torra ingredienser, väldigt noggrant (kan förstöra hela brödet annars) Tillsätt fil och sirap Häll smeten i smorda 2x2 liters formar Ställ formarna nederst i ugnen, OBS ugnen ska vara kall när de sätts in
För att få ett lite grövre bröd så hade jag i grovt rågmjöl, grahamsmjöl och linfrön. Brödet smakade supergott (rostat) med lite smör och en skiva lagrad ost på toppen
Nu har jag äntligen bakat ett bröd med morötter i och brödet blev väldigt gott och saftigt. Det här receptet är ursprungligen från Theresia Söta saker,och då kallad solroslimpa men jag har
Det här brödet kräver planering eftersom man börjar med degen kvällen innan man bakar ut brödet. Det är ett riktigt grovt och saftigt bröd fullt av näring och fibrer
Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, rågsikt, rågkross, solrosfrö, havrekli, salt och bikarbonat i en skål. Rör i olja, sirap och filmjölk och blanda till en kladdig deg
Grädda brödet i 1 timme. Låt brödet stå i formen i 10 minuter innan det stjälps upp. Blanda vetekross, rågsikt, vetekli, linfrö, salt och bikarbonat i en stor skål
Nytt favoritrecept på frukostbröd. Det här är en typ av bröd som jag har haft i bakhuvudet och tänkt på att ta fram recept på under ett par år faktiskt
Två bröd, surdeg dag 1, baka ut dag 4, jäsa 1,5 tim + 1,5 tim, ugn 250 grader ca 45 min. Forma till två bröd, lägg på bakplåtspapper på plåt, låt jäsa ca 1,5 timme till. Sätt ugnen på 250 grader, pensla bröden med lite vatten och strö över frön innan de gräddas i mitten av ugnen. Beroende på ugn kan man behöva sänka temperaturen till ca 200 grader så att bröden inte bränns. Grädda ca 45 min, klara när de låter ihåliga när man knackar på undersidan, eller när temperaturen i brödet är ca 100 grader
Det här lättbakade frukostbrödet måste ni bara testa för det är verkligen supergott . Det här lättbakade frukostbrödet måste ni bara testa för det är verkligen supergott