Maria Pannula
Maria Pannula
Åhh så gott det är med välagad mat :)
Såser, röror & andra tillbehör

Såser, röror & andra tillbehör

Majssalsa med paprika och persilja

Majssalsa med paprika och persilja

Ingredienser Portioner. 4 1 förp majskorn (à 340 g) 1 röd paprika 1 vitlöksklyfta 1 kruka persilja 1 lime 1 msk vinäger 2 msk olja 2 tsk sambal oelek salt och svartpeppar Till servering nachos eller tortillas Lägg till i inköpslistan
Pressgurka

Pressgurka

Ingredienser Portioner. 4 1 färsk gurka 3 krm salt 2 msk ättika (12%) 1 dl vatten 2 msk socker 1/2 krm vitpeppar 2 msk hackad persilja Lägg till i inköpslistan
Perfekt hummus

Perfekt hummus

Det finns hummus och så finns det perfekt hummus. När man lyckas få till hummusen sådär sammetslen och krämig, ja då har man sig en underbar dippa att njuta av
Goda dippsåser

Goda dippsåser

Lättgjord tapenade Ca 210 g urkärnade oliver (gärna kalamata) 1 pressad vitlöksklyfta 1-2 msk citronsaft (justera syra efter smak) 0,5 dl olivolja Salt & peppar Tapenade. Paprikadippa 5 grillade paprikor (jag har använt färdigrillade på burk) 2 dl cremé fraiche 1 pressad vitlöksklyfta Några droppar tabasco eller ca 0,5 tsk rökt paprika 1 liten knippe finhackad färsk basilika 1-2 msk citronsaft från en färsk citron Salt & peppar Paprikadipp
Fetaostsås med yoghurt

Fetaostsås med yoghurt

3 dl matlagningsyoghurt. 50 g fetaost. 1 st vitlöksklyfta. 1 msk olivolja. svartpeppar. 3 dl matlagningsyoghurt 50 g fetaost 1 st vitlöksklyfta pressad 1 msk olivolja svartpeppar nymalen
Rabarberchutney

Rabarberchutney

Ingredienser Portioner. 10 500 g rabarber 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt 3/4 dl honung 2 msk rödvinsvinäger 1 tsk salt 1 msk färskriven ingefära Lägg till i inköpslistan
Äppelchutney med chili, kanel och ingefära

Äppelchutney med chili, kanel och ingefära

Ingredienser Portioner. Ger 1 stor sats 1 kg syrliga äpplen 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 röda chilifrukter (t ex spansk peppar) 2 kanelstänger 1 tsk riven färsk ingefära 4 dl äppelcidervinäger 5 dl rårörsocker Lägg till i inköpslistan
Yoghurtsås med vitlök

Yoghurtsås med vitlök

3 dl matyoghurt naturell, grekisk eller turkisk eller valfri sort. 0,5 klyfta vitlök. 2 msk olivolja. 1 krm salt
Lena´s rosa rödbetssallad

Lena´s rosa rödbetssallad

Hacka rödbetor och äpplen i små bitar. Vispa grädden, inte så hårt vispad. Rör ner majonnäsen. Blanda ner de hackade rödbetorna och äpplena samt tillsätt rödbetsspad till önskad färg
Räksallad enligt Mannerström

Räksallad enligt Mannerström

Blanda noga ihop dressingen först. Dela räkorna om de är stora och vänd ner dem i dressingen. Låt dra ett par timmar i kylen innan servering
Kantarellsås med grädde

Kantarellsås med grädde

Salta & peppra lite. Häll i mjölet och rör runt i svamp & lökfräset. Häll sedan på vattnet & buljongen och koka i ett par minuter
Skolans fisksås- Kall dillsås

Skolans fisksås- Kall dillsås

Kall dillsås (skolans fisksås). 3 dl gräddfil. 1 dl filmjölk, vanlig yoghurt eller cremefraiché (jag rekommenderar filmjölk)
Picklad rödlök

Picklad rödlök

Ingredienser Portioner. 8 2 rödlökar 1 dl socker 1/2 dl ättika (12%) 1 dl vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen