Ankan1. Rispa skinnet på ankan i ett rutmönster och brun ankbrösten på skinnsidan i en het stekpanna. Du behöver inte tillsätta något fett – det finn redan tillräckligt med fett på ankan
Vi fick fikafrämmande igår, av mamma och pappa, så då bakade jag en gammal favorit, kardemummakaka. Dessutom fick det följa med några bitar till jobbet, eftersom jag har börjat skämma bort jobbarkompisarna med fika ibland på våra måndagsmöten
Kardemumma det gillar jag och den här kakan hittade jag hos Cupcakefluffan men jag dubblade receptet (utom med bakpulvret) och gräddade i en långpanna istället
Tydligen finns en receptbok enbart långpannekakor - den står högt upp på min önskelista just nu. Den här kakan blev jag bjuden på jobbet för några veckor sedan och såg till att få med receptet hem
På tisdag är det dags för fettisdagen så har ni inte bakat semlebullar är det hög tid. Jag är mamma och dotter Bergenström trogna och bakar inte bara Annas kanelbullar utan även hennes släta kardemummabullar
Jag älskar kardemumma. Denna kaka smakar, doftar och andas denna underbara krydda. En fantastisk enkel och god kaka som bakas i långpanna, alltså perfekt till bjudningar, mammaträffar eller andra sammankomster då det kommer många människor
Ingredienser Portioner. 4 1 rödlök 1 morot 3 dl vatten 5 cm purjolök 1 dl ättiksprit (12 %) 2 dl strösocker 1 lagerblad 10 kryddpepparkorn 1 förp inläggningssill à ca 400 g Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
1. Skölj filéerna i kallt vatten och skär dem i bitar. Koka en lag av ättikssprit, vatten, socker, krossad vitpeppar, krossad kryddpeppar, lagerblad och kryddnejlikor
Jag tycker väldigt mycket om vaniljkräm. Förut bakade jag vaniljbullar ganska ofta och de var supergoda nybakade men jag tyckte inte att de gick så bra att frysa
Fick i helgen finfina rabarber av mina föräldrar. De har massor. Mamma berättade att de brukar sätta ut rabarber utanför deras hus som förbipasserande får plocka av