Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till 37º. Rör ut jästen i degspadet. Tillsätt saffran, kesella, socker, salt och det mesta av mjölet och arbeta till en blank och smidig deg
Baka ut den till julkusar, flätor, längder eller julkakor. Nästa helg är det första advent och ute lyser snön med sin frånvaro och idag är det +4 grader och regn
Lite kakor också förstås som "Syskonen Källsons julkakor", "Citron och Ingefärsdrömmar", "Jitterbuggare" och "Saffransbiscotti" och så en mjuk kaka, "saffranskaka med frukt"
I boken "Sju sorters julkakor" (Cecilia Vikbladh, 2010) hittade jag receptet och hon har skrivit "Saftigare och luftigare lussebullar är svåra att hitta
Så här gör du. 50 minuter. Saffransdeg. Börja med att göra en fördeg. Värm upp mjölken med saffran till fingervarmt och lös upp jästen i mjölken och blanda ihop det med vetemjölet
Expressen, Allt om LCHF, Julbak, foto. Martin Skredsvik, text. Mariann Andersson. Det är ju särskilt kul när ett recept får pryda ett omslag på en tidning och det var just vad detta recept och bild fick göra i Expressens november nummer 2015
Godaste saffransbullarna. Det är lustigt. I januari är man ruggigt trött på allt vad saffransbullar, julkryddor, glögg, risgrynsgröt, julskinka, rödkål, pepparkakor, knäck och så vidare heter