Grillsäsongen har börjat för ett tag sedan och med den började jag göra egna korvbröd. Enklare korvbröd kan man nog inte göra även om det tar lite tid, då de skall jäsa lite granna
Korvstroganof till 2 pers. 200 gr falukorv1 paket baccon (125 gr)1 liten gul lök1 tomat2 msk creme fraiche1 dl grädde2½ dl mellan mjölk2½ msk tomatpurésaltvitpeppartorkad persiljamaizenaredning. Skiva korv-baccon-lökStek i lite matfett i en stekpannaÖs över till en kastrullHa i tomatpurén och låt detsteka med några sekunderHa i tärnad tomatHäll sedan i grädde-mjölk-cremefraicheStrö över lite maizenardningtill önskad tjocklekLåt det sedan puttra ihop i 5-6 minuterSaltaPeppraOch i med lite torkad persiljaJag serverade ris och en grönsallad till. Korvstroganof till 2 pers. 200 gr falukorv
4 550 g falukorv 900 g fast potatis 1 gul lök 1 rödlök salt och vitpeppar 1 tsk timjan 1 l köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 lagerblad 1/2 ask färsk persilja (à 20 g) Sallad 1/2 cosmopolitansallad 250 g körsbärstomater Lägg till i inköpslistan
Tärna korv och potatis. Vill du hellre äta en grön variant av snickarlåda så tag bort korven och blanda ner 50 g hackad, tinad och avrunnen spenat i äggsmeten. 150 g falukorv
Drag skinnet av korven och strimla den. Stek lök och korv på medelvärme. 400 g falukorv. Lägg i lök och korv i grytan och låt koka ytterligare ca 5 minuter. 400 g falukorv