Sås med dill och räkor1-1 ½ paket havregrädde1 fiskbuljongtärning½ schalottenlök, finhackad1 dl vitt ca 1 mjöl1 msk smörRäkorCitronsaftDillVitpeppar (salt)Finhacka löken och bryn i smöret. 1 fiskbuljongtärning
Salt, citron, peppar och dill gnuggas in i laxen. Låt stå i ca 30 minuter i värme. Skiva smör över laxen och sätt laxen i 175 grader i ugnen i 30 minuter
1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Lax. Lägg laxfilén i en ugnsfast form och salta och peppra lite lätt. 3. Riv osten och blanda ihop med grädde i en bunke
Precis så var det när vi lagade till den här fiskgratängen, dom där söta tomaterna passade så otroligt bra till de salta ansjovisbitarna och tillsammans med grädden blev det en krämig smaksensation
En krämig Jansson måste finnas på julbordet. Passar också på påskbordet eller till nattamat. För att fördjupa smakerna använder jag lite orökt kaviar som smaksättare