Mariannes kokbok

Mariannes kokbok

  • 203 Recept
Mandelkaka med brynt smör och konjaksgrädde

Mandelkaka med brynt smör och konjaksgrädde

50 g smör, att bryna 70 g sötmandel (utan skal) [1 dl] 5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 250 g smör, att vispa 4,5 dl strösocker 3 ägg 2 dl mjölk smör, till formen ströbröd, till formen

GODASTE LASAGNEN

ÄNTLIGEN har jag lyckats få till ett recept som blir exakt så som jag önskar att en lasange ska vara - krämig och smakrik
Steka entrecôte

Steka entrecôte

Ingredienser Portioner. 4 4 skivor entrecôte (ca 2 cm tjocka) salt peppar 1 msk smör 1 msk olja Lägg till i inköpslistan
Janssons frestelse!

Janssons frestelse!

Här nedan kommer receptet som är från Bonniers kokbok. Janssons frestelse. 19. 51. 00 ♥ 2015-01-24. Jag lagade Janssons frestelse iförrgår
Chilifisk med cashewnötter

Chilifisk med cashewnötter

Ingredienser Portioner. 4 600 g fryst fiskfilé t ex torsk eller hoki 1/2 tsk salt 50 g smör 1/2 dl ströbröd 1 dl grovhackade cashewnötter 1 tsk sambal oelek 1 pressad vitlöksklyfta rivet skal och pressad juice av 1/2 lime 6 - 8 körsbärstomater Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Krämig svam- och baconpasta

Krämig svam- och baconpasta

Strimla bacon och fräs i en stekpanna. Skala och hacka löken och skiva champinjonerna. Ta upp bacon och lägg på hushållspapper
Kassler i ugn med persilja

Kassler i ugn med persilja

4 port 400 g kassler 2 dl vispgrädde 1 dl riven ost ½ dl hackad färsk persilja 1 krm vitpeppar 65 g salladsmix Gör så här Sätt ugnen på 225°
Tandoorilax med gurkyoghurt

Tandoorilax med gurkyoghurt

Ingredienser Portioner. 2 2 port laxfilé 2 msk tandoorikrydda 1 tsk olja 2 port ris Gurkyoghurt 1/2 gurka 2 dl matyoghurt 1 vitlöksklyfta salt peppar 1 kruka mynta Lägg till i inköpslistan
Janssons goda ungssteka falukorv

Janssons goda ungssteka falukorv

Sätt ugnen på 225°. Skär djupa skåror i korven, lägg den i en ugnssäker form. Dela paprikorna och ta bort kärnorna
Sjömansbiff

Sjömansbiff

Ingredienser Portioner. 4 1 kg potatis 4 gula lökar 2 msk smör 500 g lövbiff 1 tsk salt 3 krm vitpeppar 1 tsk timjan 1 flaska mörkt öl (à 33 cl) 2 dl vatten (till fonden) 1 1/2 msk konc oxfond 1 lagerblad 1 dl hackad persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken