En otroligt god och smakrik kycklingrätt med inspiration av afrikanska smaker. Marinera kycklingen med olivolja, lök,ingefära,kanel,saffran,citronsaften,vatten och salt & peppar i en timme
Kryddstekt kyckling med mustig sötpotatisgryta. Till serverade jag majskycklingbröst som kryddats med en spännande kryddblandning jag gjort själv på stjärnanis, kryddpeppar, svartpeppar, kanel, kardemumma, lite anchochili och salt
Rotsaker tillsammans med kycklingen, servera med vitkålssallad och du har en middag helt i säsong. Blanda samman ingredienserna till marinaden och lägg den tillsammans med kycklingdelarna i dubbla plastpåsar
4 Kyckling 900 g kycklinglår 1 msk smör eller margarin 1 tsk salt 2 krm peppar 2 dl lätt crème fraiche med paprika och chili 2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) Ris 1 gul lök 1 msk olja 3 dl ris hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond), mängd enligt anvisning på förp 300 g sommargrönsaker 1 kruka basilika Lägg till i inköpslistan
Bryn kycklingen runt om i olivolja så den får färg, men inte blir genomstekt. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och strö över skivad vitlök, hackad chili, färsk eller torkad timjan
En rätt som jag lagade ganska ofta förr, men som fallit i glömska visade sig passa väldigt bra när jag letade recept som fungerade både till kycklingfilé och quornfilé