Pajdegen. Pajen är klar när fyllningen har “stannat” och pajen har fått fin färg. Servera pajen ljummen. Tryck ut degen i en pajform som är 24 centimeter i diameter. Nagga degbotten med en gaffel och förgrädda pajskalet i 200 grader i 10–15 minuter. Häll fyllningen I pajskalet och grädda 25–30 minuter i nedre delen av ugnen
Grönsakspaj och salladFörr åt vi ofta paj med vanligt vetemjölsskal men sonen var aldrig särskilt förtjust i det och vi insåg ganska snart att det var den torra kanten som han inte gillade
I ostdisken hittade jag ett recept på en nyttig fetaostpaj som såg spännande ut. En smakrik paj med skal av fullkornsmjöl och olivolja, proppfylld med medelhavsfavoriter
Pajskal. Fräs spenat och vitlök i oljan ett par minuter och fördela sedan i pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk och riven ost med salt och nymalen peppar och häll i pajskalet
En smakrik och frisk vegetarisk paj. Ingredienser pajdeg. Fyll pajskalet. paj,. Tryck ut degen i en pajform och ställ i kylskåpet i 10 min. Gaffla pajskalet och sätt det i ugnen i 10 min. Grädda tills äggstanningen har stelnat,och pajen fått färg, ca 25-30 minuter
Detta måste ni spana in – denna höstpaj är något alldeles extra. Att göra paj är alltid smidigt och gott och med en fräsch sallad och en god sås är man liksom hemma, det funkar till såväl lunch som middag
Rör ner äggblandningen i kålgrädden och häll över det i pajskalet. Pajdeg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt pajen vila i kylen i 30 min. Förgrädda pajskalet i ca 10 min
Eftersom varken jag eller maken gillar vanlig pajdegsbotten så brukar jag antingen göra en annorlunda, lite mer brödliknande, pajdeg som innehåller bakpulver eller så utesluter jag helt enkelt degen och gräddar bara fyllningen i formen