Paj

Paj

  • 23 Recept
Västerbottenpaj – recept

Västerbottenpaj – recept

Pajdegen. Pajen är klar när fyllningen har “stannat” och pajen har fått fin färg. Servera pajen ljummen. Tryck ut degen i en pajform som är 24 centimeter i diameter. Nagga degbotten med en gaffel och förgrädda pajskalet i 200 grader i 10–15 minuter. Häll fyllningen I pajskalet och grädda 25–30 minuter i nedre delen av ugnen
Grönsakspaj i långpanna

Grönsakspaj i långpanna

Jag gjorde då en paj i långpanna vilket visade sig vara perfekt. Pajen räckte till tre vuxna, två barn samt tre matlådor
Grönsakspaj (LCHF)

Grönsakspaj (LCHF)

Grönsakspaj och salladFörr åt vi ofta paj med vanligt vetemjölsskal men sonen var aldrig särskilt förtjust i det och vi insåg ganska snart att det var den torra kanten som han inte gillade
Vegetarisk paj med fetaost

Vegetarisk paj med fetaost

Pajer kan varieras i mängder, här är ett förslag på en väldigt god vegetarisk paj med fetaost som passar utmärkt till buffébordet
Nyttig fetaostpaj

Nyttig fetaostpaj

I ostdisken hittade jag ett recept på en nyttig fetaostpaj som såg spännande ut. En smakrik paj med skal av fullkornsmjöl och olivolja, proppfylld med medelhavsfavoriter
Spenatpaj med fårost

Spenatpaj med fårost

Pajskal. Fräs spenat och vitlök i oljan ett par minuter och fördela sedan i pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk och riven ost med salt och nymalen peppar och häll i pajskalet
Vegetarisk paj med fetaost, mangold och soltorkade tomater

Vegetarisk paj med fetaost, mangold och soltorkade tomater

En smakrik och frisk vegetarisk paj. Ingredienser pajdeg. Fyll pajskalet. paj,. Tryck ut degen i en pajform och ställ i kylskåpet i 10 min. Gaffla pajskalet och sätt det i ugnen i 10 min. Grädda tills äggstanningen har stelnat,och pajen fått färg, ca 25-30 minuter
Lenas höstpaj med mangold och svamp

Lenas höstpaj med mangold och svamp

Den här höstpajen brukar Olof och jag ofta laga kring våra födelsedagar om vi känner oss gästvänliga och bjuder in till någon form av födelsedagslunch
Rödbetspaj med fetaost, honung och basilika

Rödbetspaj med fetaost, honung och basilika

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fyllning 500 gram rödbeta(or) , färdigkokta 0,25 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar 0,5 tsk torkad timjan 0,5 msk honung 1 st ägg 0,5 kruka(or) färsk basilika 100 gram ost , riven 2 dl yoghurt 1 paket fetaost Pajdeg 3 dl bovetemjöl 150 gram smör , rumstempererat 2 msk potatismjöl 1 msk vatten , kallt Sallad 0,5 st gurka 1 förpackning gröna linser , kokta 1 st olivolja 1 st balsamvinäger 1 ask ärtskott 1 ask spenat 1 salt 1 svartpeppar Köp receptet Näringsvärde Kcal
Nässelpaj med bladlök och fetaost

Nässelpaj med bladlök och fetaost

Idag gjorde jag en Nässelpaj med bladlök och fetaost till lunch. Pajskal. Lägg de avrunna nässlorna i botten på pajformen
Brysselkåls paj

Brysselkåls paj

Rör ner äggblandningen i kålgrädden och häll över det i pajskalet. Pajdeg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt pajen vila i kylen i 30 min. Förgrädda pajskalet i ca 10 min
Paj utan botten med zucchini, spenat och fetaost

Paj utan botten med zucchini, spenat och fetaost

Eftersom varken jag eller maken gillar vanlig pajdegsbotten så brukar jag antingen göra en annorlunda, lite mer brödliknande, pajdeg som innehåller bakpulver eller så utesluter jag helt enkelt degen och gräddar bara fyllningen i formen
Grönkålspaj med ädelost

Grönkålspaj med ädelost

Jag bakade en paj med grönkål och ädelost. Kör ingredienserna till pajdegen i en matberedare eller blanda ihop degen för hand
Sparrispaj med Västerbottensost

Sparrispaj med Västerbottensost

Lägg sparrisen i pajskalet och strö över osten. Vispa ihop crème fraiche, grädde, ägg, salt och peppar, och häll i pajskalet