1 Tvätta grönkålen. Skär bort grova bladnerver och hacka den grovt. 2 Blanda apelsinsaft, olja och soja till en dressing och vänd ned dressingen i grönkålen, gärna med händerna, så att det kommer dressing på all kål
Självklart ska julen även få sätta smak på mina smörgåstårtor. Naturligtvis ville jag göra den lite annorlunda så jag tyckte det var passande att smaksätta den med lite av julens delikatesser
Det är inte många rätter jag "måste" ha på julbordet. JULENS RÖDKÅL1 kg rödkål, i cm-tjocka strimlor (ca 3 cm långa)1 stor hackad gul eller röd lök2 klyftade svenska äpplen 1 tsk kryddpepparkorn1 tsk hela kryddnejlikor4 lagerblad1-2 dl rödvin (eller matlagningsvin)ättiksprit honung eller sirapLägg allt utom ättika och honung/sirap i en stor gryta
Ett härligt tillskott bland julmaten med smak av kanel, kardemumma och spiskummin. Passar perfekt till kallskuret från julbordet, ugnsstekt lax eller kyckling
Allt från goda kakor, läckra sillinläggningar, lockande julgodis och makalösa maträtter. Ont om tid är det också gott om så idag jobbar Bevemyrs pragmatiskt och slår fyra goda flugor i en smäll och bloggar ett helt gäng med juliga godisrecept på en gång
Såhär dagen innan julafton kanske ni är lite stressade. I år är jag relativt lugn, och det kan bero en hel del på att vi inte själva roddar jul i år, utan mest hänger med familjerna runt och äter, hehe
en av mina elever framförde en underbar sång med fantastisk röst), ivrig och väldigt rolig julklappslek med kollegorna efterföljt av för mycket mumsig smörgåstårta, så var ledigheten ett faktum
Hej. Vad kul att ni gillade gårdagens lusselångpanna. Jag tänkte att jag fortsätter på saffranstemat för idag blev det nämligen saffransbullar med vit choklad bakade här hemma