Häll oljan i degbunken. Oljan ska ha rumstemperatur. Vispa ihop vatten, salt och socker i en kastrull och värm till något över rumstemperatur, ca 25 grader
Idag är det tydligen kladdkakans dag. Jag kände att jag absolut vill dela med mig av mitt recept på amerikansk kladdkaka (mud cake) som jag bakat i typ 10 år nu
En ljuvligt god tårta. I helgen när jag gick igenom lite foton hittade jag bilder på en väldigt god tårta som en god vän till mig hade med sig till oss förra midsommaren
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Rulltårta är världens snabbaste tårta och den går att variera på många olika sätt. Den här gången valde jag att fylla min rulltårta med äppelmos efter säsong, men det går självklart bra att använda sylt, mosade bär, smörkräm eller något annat som man tycker är gott också
Inte alla vill stå inne i köket och envisas med komplicerade kakor eller vänta på att bullar ska jäsa, men många vill ändå ha en kaka till kaffet, då är rulltårta lösningen
Påsken är förbi och jag vill delge er om ett recept på en silltårta som är helt fantastiskt god. Jag blev bjuden på silltårta från ett annat recept i helgen som var väl så god
Tag fram tårtan från kylen. Täck hela smörgåstårtan med denna röra. Garnera slutligen hela tårtan med hackad/skuren isbergssllad, räkor, äggskivor, gurkskivor, tomater, citronskivor och dillvippor
Caroline bjöd på denna goda silltårta när vi hälsade på henne. Ni måste prova den också. ). 8-10 port100 g kavring50 g smör3 gelatinblad1 ½ dl turkisk youghurt1 ½ dl gräddfil1 syrligt äpple1 stor brk matjesillfiléer1 röd lök1 dm purjolökklippt dillKläm fast ett bakplåtspapper i en springform