Häll oljan i degbunken. Oljan ska ha rumstemperatur. Vispa ihop vatten, salt och socker i en kastrull och värm till något över rumstemperatur, ca 25 grader
Silviakaka är gott och jag har nu hittat ett recept som passar mig perfekt. Du gör den i en långpanna och den blir ganska hög så man kan skära mindre bitar
Ca 1-2 dl glutenfri mjölmix till utbakning. Ca 1-2 dl glutenfri mjölmix till utbakning. Det här är ett av mina favoritbröd, jag kallar det tehönökakor eftersom jag använder mig av mitt recept på hönökakor men bakar ut bröden till tekakor
Det här är en kaka som betyder mycket för mig eftersom min pappa älskade morotskaka, så det var väldigt vemodigt att baka den och saknaden blev extra stark till pappa, det fick bli den första kakan att bakas i min nya Kitchen Aid maskin och resultatet blev bra, en aning torr kanske i själva sockerkakan, men med den underbart krämiga och goda toppingen gjorde det ingenting
Elvispa ihop smör, vaniljsocker och socker. Tillsätt mjölet, lite i taget. Om du ska använda fyllning 5-9 eller 12-21 så blandar du ned ingredienserna i degen
GRÖT. Risgrynsgröt är, och har alltid varit, något av det bästa jag vet när det kommer till julmat. Jag är ju generellt inte sådär überförtjust i det mesta som serveras på julbord (detta kött- och fiskvansinne, hu
Nöttoppar är verkligen en härlig gammal goding bland småkakor, så tokgoda. Tycker de blir bäst om man maler hasselnötterna i en mandelkvarn, det går bra att köra dom i en matberedare, men passa så att du inte kör dom för länge för då kan fettet börja krypa ut och kakorna kan bli lite kompakta
Blanda alla ingredienser till degenmed händerna eller med en gaffeloch knåda ihop till en fast deg. Plastain degen och låt den vila i kylskåp i30 minuter
spar lite mjöl till utbakning. Kanelbullens Dag imorgon. Här är receptet för alla med glutenintolerans. Med mjölkfritt margarin och laktosfri mjölk passar det även laktosintoleranta
Igår körde vi på en spontanmiddag med svärföräldrarna här hemma och då min mans syster gärna önskade efterrätt och jag kände att tiden var knaper gjorde jag denna superenkla efterätt med smördeg och nutella
Nu var det jätte länge sen jag bakadekakor, men fick ett ryck igår, denna gång så blev det supersmarriga dumlekakor,receptet jag följde hittade jag hosMAWIWA DESIGN som har en massagoa glutenfria gosaker
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster