Älskar lax i alla dess former. Idag blev det en gryta vars ingredienser kan sammanfattas med lax, broccoli, rödlök, morot, röda linser, tomatpuré, honung, hummerfond, citronpeppar, créme fraiche och vatten
God kväll. Hoppas ni fått en fin start på veckan. Första arbetsdagen efter semestern avklarad för mig. Mycket som ska ordnas med innan alla elever kommer nästa måndag
De rivna frukterna skärs i klyftor och serveras med fisken. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg laxen med skinnet neråt på bakplåtspapper i ugnsfast form och strö över salt och socker
Ta upp fisken ur laken och lägg i en ugnssäker form. Lägg in fisken mitt i ugnen och låt gå till fiskköttet ser färdigt ut, fisken ska precis ha vitnat i köttet
Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper eller i en ugnsform. Blanda olja, citronsaft, salt och peppar och pensla laxen med blandningen
1 fiskbuljongtärning. 1 fiskbuljongtärning. Söndagsmiddagen i går var ugnsstekt lax med en snabbt hopvispad sås av det som fanns i kylskåpet och vilken succé det blev
Fyll på med citronsaft, vin och fiskbuljong. Koka ihop spadet från fiskkoket till hälften. Vänd till sist ner den vispade grädden försiktigt och häll den över fisken