Ingefärsmarinerad tofu med strimlad sallad och kokosris KOKOSRIS. 4 dl Kung Markatta Jasminris. 1 dl Kung Markatta Kokosflingor. Marinad. 4 msk Kung Markatta Sesamolja www.kungmarkatta.se
Vegansk Majonnäs 3 msk aquafaba (spadet från en burk kikärtor). 2 tsk Kung Markatta dijonsenap. 1 tsk salt . 2 msk vitvinsvinäger www.kungmarkatta.se
Krispig mandeltofu med picklade grönsaker och svart ris 3 dl Kung Markatta Svart thairis. 6 dl vatten. 1 msk buljongpulver. PICKLADE GRÖNSAKER. 1 gurka. 2 rödlökar. 1 dl ättika www.kungmarkatta.se
Yakiniku på svamp med ris och sesamstekt broccoli 300 g ostronskivling 300 g champinjoner (eller shiitake) 125 g salladslök 3 msk vita sesamfrön 250 g broccoli 1 msk sesamolja 4 port ris (klibbigt) rapsolja, till stekning salt www.koket.se
Krämiga chili-och jordnötsnudlar 300 g vetenudlar (eller andra valfria nudlar). Chiliolja1 dl neutral matolja 6 klyfta vitlök, finhackade 4 salladslökar, finhackade 4-5 cm färsk ingefära, riven 2 msk chiliflakes 1 msk paprikapulver www.koket.se
Linsgryta med karamelliserad lök och kanel 2 gula lökar, stora 2 klyfta vitlök 4 cm färsk ingefära 2 msk garam masala 2 msk malen kanel 2 dl röda linser 2 msk tomatpuré 400 ml kokosmjölk 100 g färsk spenat 4 msk neutral olja, till stekning salt www.koket.se
Sri Lankan coconut dhal 200g red split lentils. 1 echalion shallot, finely chopped. 1 garlic clove, finely chopped. small handful dried curry leaves www.waitrose.com