Desserter

Desserter

  • 31 Recept
Roys rabarberkaka med toscatäcke

Roys rabarberkaka med toscatäcke

Mandelkaka150 g smör 60 g vetemjöl [1 dl] 60 g mandelmjöl [1 1/2 dl] 180 g florsocker [3 dl] 150 g äggvita [5 ägg] 10 g vaniljsocker [1 msk] 2 g salt [1/2 tsk] 3-4 stjälkar rabarber malen kardemumma rörsocker
Pannacotta med vit choklad

Pannacotta med vit choklad

5 dl grädde 1 st vaniljstång eller  1 tsk vaniljsocker 100 g vit choklad 2 st gelatinblad
Kladdkaka i glas med kolaflarn

Kladdkaka i glas med kolaflarn

Kladdkaka150 g smör 2,5 dl strösocker 1 dl brunt farinsocker 1 msk vaniljsocker 3 ägg, stora 2,25 dl vetemjöl 1 dl kakao 1 krm salt
Hallonpannacottapaj

Hallonpannacottapaj

Ingredienser Fyllning 3 st gelatinblad 3 dl vispgrädde 1 dl strösocker 250 gram hallon 200 gram färskost , av philadelphiatyp 1 odefinierad bär , färska, till garnering Pajdeg 12 st digestivekex 75 gram smör , smält Köp receptet
Semmelglass i strut

Semmelglass i strut

Vispa grädden fast. Blanda kondenserad mjölk med kardemumma. Blanda sedan ner grädden i den kondenserade mjölken och häll i en form som går att frysa
Vita harens chokladsås

Vita harens chokladsås

Ingredienser 6,5 dl socker 2,5 dl vispgrädde 0,5 krm salt 0,5 tsk vaniljsocker 2,5 dl mjölk , ej mindre fetthalt än mellan- 100 gram smör , eller i värsta fall margarin 0,5 krm salt 2 dl kakao Köp receptet
Segmjuka daimrutor

Segmjuka daimrutor

4 förp daimchoklad [à 56 g] 250 g smör (rumstempererat) 2,5 dl strösocker 0,5 dl ljus sirap 5,75 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver ca 1 krm salt 2 tsk vaniljsocker vaniljglass (att servera daimrutorna med)
Profiterole - se

Profiterole - se

Pâte à choux250 g mjölk 250 g vatten 250 g smör 15 g salt 30 g strösocker 280 g vetemjöl 400-450 g ägg
Mönstrad rabarberpaj

Mönstrad rabarberpaj

90 g florsocker. 1270 g vetemjöl. 1180 g osaltat smör, kallt. 155 g ägg. 145 g äggula. 165 g strösocker
Mjuk muscovadokaka

Mjuk muscovadokaka

90 g mjölkchoklad 195 g ljust muscovadosocker [2,25 dl] 90 g vetemjöl [1,5 dl] 180 g smör, rumstempererat 195 g ägg, rumstempererade [3-4 ägg]