Tärna köttet i 2x2 cm stora bitar. Skala och skiva löken tunt. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Bryn lök och paprika i hälften av smöret och lägg åt sidan medans du bryner köttet i resten av smöret
Skär fisken i mindre bitar. Skär laxen i mindre bitar och krydda den med salt och peppar. Häll på vinet och koka ca 5 min. Låt koka under lock ca 15 min. Lägg potatisen i grytan och koka ca 8 min. Låt koka ytterligare ca 3 min. Fräs potatis, fänkål och gul lök i olja i en vid kastrull ca 5 min under omrörning. Fräs ytterligare 2-3 min under omrörning. Sjud på svag värme under lock ca 30 min. Sjud försiktigt ca 2 min före servering. Ansa och hacka fänkål, skala och hacka lök och vitlöksklyftor, skär i persiljestjälkar och fräs allt i olja tillsammans med räkskal och lagerblad i en stor kastrull ca 1 min. Låt det koka kraftigt ca 3 min. Dra bort från värmen och låt stå ca 5 min. Låt sjuda ca 10 min med lock och 10 min utan lock. Låt buljongen stå ca 5 min. Hetta upp olja i en kastrull och fräs potatis, fänkål och saffran ca 2 min. Låt stå på eftervärme ca 5 min. Fräs rotsakerna i olja ca 5 min. Tillsätt purjolök och tomat och fräs 1–2 min. Sjud under lock ca 5 min. Tillsätt rotfrukter, grönsaker och kryddor och fräs ca 5 min. Låt sjuda under lock ca 10 min. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min
Stek laxen i 200 grader i ca 20-30 min. ca 20-30 min. Dagen middag blev laxfilé som steks i ugnen på saltbädd, pressad potatis och en god kall romsås med räkor mmmmmmm så gott
Sätt in i ugnen på 125 grader till temperaturen kommit upp i 52 grader, då tar du ut fisken och låter den vila några minuter, då stiger tempen med några grader
Tillsätt fond, crème fraiche och ädelost och koka sakta någon minut till den blir slät. Baka i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter tills kycklingen är genomstekt
Slå i de skivade champinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter. Låt såsen koka några minuter under omrörning och strö sedan i osten och rör om väl
Så fråga gärna din handlare efter ekologisk lax istället för den vanliga, finns den inte i fiskdisken så brukar den iallafall numera finnas i frysdisken är min erfarenhet