margareta.kallovik
margareta.kallovik
Uppskattar god mat.
HASSES KOKBOK - Gris & Lamm

HASSES KOKBOK - Gris & Lamm

Lamm till påsk!

Lamm till påsk!

Nu vankas det snart Påsk, och vad passar inte bättre än ett lammrecept  Egentligen är det ju större tillgång på lamm under hösten, men av tradition tillhör det påskfirandet
Fläskfilé provençale

Fläskfilé provençale

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 600 gram fläskfilé(er) , mittbiten 25 gram smör 1 kg potatis(ar) 1 rapsolja , till stekning 0 st salt 0 st svartpeppar 0 st sallad , blandad, till servering Vitlökssmör 75 gram smör , rumsvarmt 3 st vitlöksklyfta(or) 2 msk persilja 0 st salt 0 st peppar Köp receptet
Marinerade lammkotletter

Marinerade lammkotletter

I fredags köpte jag färska lammkotletter. Riv citronskal, pressa citronsaft, ha i pressad vitlök, persilja, olivolja, salt och peppar i dubbla påsar och lägg ner lammkotletterna och låt ligga ett tag
Ostöverbakade lammkotletter

Ostöverbakade lammkotletter

Gratinera i övre delen av ugnen 3-4 min. 4 stora dubbla lammkotletter. Sätt ugnen på 250°. Bryn köttet på båda sidor i 1 msk smör och rapsolja i en stekpanna, salta
Lammkotlett med rosmarin- och dragonsås

Lammkotlett med rosmarin- och dragonsås

Att vi har fastnat för det Öländska lammköttet är numera välkänd fakta. Den här gången valde vi dubbelkotletter (skivad lammsadel) med en sås som för tankarna till Öland, rosmarin och dragon
Fransk lammstek – med citron, vitlök & örter

Fransk lammstek – med citron, vitlök & örter

½ eko-citron. salt & svartpeppar. Lammkött är gott – det är bara synd att vi i Sverige så sällan överger biffen och fläskkarrén för det milda och goda lammköttet
Knorr såser: Fylld fläskytterfilé

Knorr såser: Fylld fläskytterfilé

Häromkvällen var en gammal sång- och teaterkompis till mig hemma hos oss med sin familj på lite kvällsmat och uppgiften att tycka till om såserna