Nu vankas det snart Påsk, och vad passar inte bättre än ett lammrecept Egentligen är det ju större tillgång på lamm under hösten, men av tradition tillhör det påskfirandet
I fredags köpte jag färska lammkotletter. Riv citronskal, pressa citronsaft, ha i pressad vitlök, persilja, olivolja, salt och peppar i dubbla påsar och lägg ner lammkotletterna och låt ligga ett tag
Gratinera i övre delen av ugnen 3-4 min. 4 stora dubbla lammkotletter. Sätt ugnen på 250°. Bryn köttet på båda sidor i 1 msk smör och rapsolja i en stekpanna, salta
Att vi har fastnat för det Öländska lammköttet är numera välkänd fakta. Den här gången valde vi dubbelkotletter (skivad lammsadel) med en sås som för tankarna till Öland, rosmarin och dragon
½ eko-citron. salt & svartpeppar. Lammkött är gott – det är bara synd att vi i Sverige så sällan överger biffen och fläskkarrén för det milda och goda lammköttet