Paj

Paj

  • 92 Recept
Kantarell och västerbottenost
God spenatpaj - värd att testa

God spenatpaj - värd att testa

Ikväll blev det spenatpaj till middag som Elias beställt. Pajdeg. Kavla ut degen i en pajform. Lägg i spenatblandningen i det förgräddade pajskalet
Spenatpaj

Spenatpaj

Pajdeg. Pajdeg. Kavla ut och lägg degen i en låg pajform, ca 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i 10 minuter. Fyll pajskalet och ställ in i nedre delen av ugnen i cirka 20-25 minuter
Tomatpaj med fetaost och oliver

Tomatpaj med fetaost och oliver

Pajdeg120 g smör 1,5 dl vetemjöl 1,5 dl grahamsmjöl 2 msk vatten 1 krm salt. Pajdeg120 g smör 1,5 dl vetemjöl 1,5 dl grahamsmjöl 2 msk vatten 1 krm salt
Morotspaj

Morotspaj

Denna fredag hade vi här på Villavången en (läs tre) önskning om Morotspaj till middag. Servera med en god sallad tillDet låter kanske inget vidare men det är en superduper god paj
Veggie tacopaj

Veggie tacopaj

1Pajskal3 dl vetemjöl 125 g smör 1 msk vatten. Egen tacokrydda3 msk malen spiskummin 2 msk malen koriander 2 msk rökt paprikapulver 2 tsk chilipulver 1 msk vitlökspulver 1 msk strösocker 2 msk salt
Kantarellpaj

Kantarellpaj

4 Pajskal 150 g smör 3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar ca 210 g) 1/2 tsk salt 2 msk kallt vatten Fyllning 2 l färska kantareller (2 l motsvarar ca 600 g) 1 gul lök 2 msk smör 1/2 tsk salt 150 g riven Västerbottensost Äggstanning 3 ägg 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 1/2 tsk kajennpeppar 1 tsk salt Lägg till i inköpslistan
Rödbetspaj

Rödbetspaj

En favorit i matväg är paj i alla dess former. Framför allt på sommaren gör jag paj av någon anledning
Rödbetspaj med fetaost

Rödbetspaj med fetaost

Förra veckan gjorde jag en helt ny paj, rödbetor och fetaost. Oftast brukar vi äta en rätt i veckan som är vegetarisk, men det blir nästan alltid soppa av någon anledning men nu blev det en paj istället
Spenat och Västerbotten Paj

Spenat och Västerbotten Paj

Pajdeg. Vispa samman 3 ägg och 3 dl mjölk eller gräddeKlä en pajform, varva fyllning med riven västerbottenost
Kräftor och kantarell- och brieostpaj

Kräftor och kantarell- och brieostpaj

Kräftor, räkor, som för övrigt var de största jag har sett, kantarell- och brieostpaj, smördegsrullar med fetaost och persilja, en mängd olika ostar och kex, marmelader och till efterrätt varm chokladfondant med basilikaglass