Fisk

Fisk

  • 158 Recept
Laxpasta med ädelost
Fish and chips med mashed peas

Fish and chips med mashed peas

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fish 600 gram torskfilé , färsk el
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Matjesilltårta är en tårta med botten av kavring och en fyllning med bla matjesill, rödlök och dill. Du kan lätt förbereda den dagen innan och passar perfekt till midsommarlunchen
Torskpaket med sparris, potatis, örter och citron

Torskpaket med sparris, potatis, örter och citron

Ingredienser Portioner. 4 600 g små färskpotatisar 1 rödlök 1 röd chili 8 rädisor 1 knippe grön sparris 100 g smör eller margarin 1 dl skurna, blandade örter t ex persilja, gräslök, oregano, rosmarin 1 citron salt svartpeppar peppar 8 ark bakplåtspapper 600 g torskfilé Lägg till i inköpslistan
Panerad fisk med kall dillsås

Panerad fisk med kall dillsås

4 torskfiléer (alt rödspätta) 1 ägg ca 0,75 dl vetemjöl ca 2 dl pankoströbröd 1 msk citronsaft 1 tsk örtsalt 1 tsk svartpeppar matolja, till stekning
Fisk- & skaldjursgryta

Fisk- & skaldjursgryta

Tillsätt fisk, smaka av med salt och sambal oelek. Skär fisken i 3 cm stora bitar. 1. Låt kräftstjärtar och musslor rinna av
Rimmad torskfilé med räktopping, brynt smör och dillslungad delikatesspotatis

Rimmad torskfilé med räktopping, brynt smör och dillslungad delikatesspotatis

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Rimmad torskfilé 500 gram torskfilé 1,5 msk salt 2 tsk strösocker 5 dl vatten 0 svartpeppar 0 smör , till stekning Potatis 700 gram delikatesspotatis 0 salt 0,5 kruka(or) färsk dill 1 msk smör Räktopping 2 st ägg , kokta och grovhackade 240 gram handskalade räkor 0,25 st gurka , fint tärnad 0,5 kruka(or) färsk gräslök 1 msk riven pepparrot , 1-2 0 salt 0 svartpeppar Brynt smör 100 gram smör Tillbehör 0,25 kruka(or) färsk dill , 4 dillvippor 0,5 st citron(er) Köp receptet
Lättlagad fisk

Lättlagad fisk

Hacka purjolöken och lägg i ugnssäker form, lägg fisken ovanpå. Häll citronsaften och mjölken på fisken
Vides fisk under täcke

Vides fisk under täcke

Sätt ugnen på 200 grader, Lägg fisken i en smord ugnsform. Bred ut blandningen över fisken och grädda i ugnen i cirka 20 minuter. 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja). 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja) 2 dl crème fraîche 2 klyftor vitlök 1 msk grov fransk senap 1 krm salt 1 dl Västerbottensost, riven 3 msk persilja, hackad