Skaldjur

Skaldjur

  • 19 Recept
Hummer
Paella med musslor och räkor

Paella med musslor och räkor

Skär kycklinglårfiléerna i tre delar. Bryn i olivoljai en paellapanna eller en stor traktörpanna, ca 3 minuter
Glasnudelsallad med räkor

Glasnudelsallad med räkor

För ett tag sedan så efterlyste jag lite gästbloggare och här kommer nu den första. Camilla. Hon driver bloggen Millas Hälsoblogg
Scampi fritti

Scampi fritti

400 g stora räkor eller havskräftor rapsolja (eller majsolja). Smet. 2 dl vetemjöl 1,5 dl lättöl 1 tsk salt 2 äggvitor, hårdvispade
Oreo & vit choklad cheesecake

Oreo & vit choklad cheesecake

Cheesecake. Oreo & vit choklad cheesecake. Juni 9, 2016 15. 39. Idag gjorde jag dessa snabba och enkla cheesecakes i glas med oreo och vit choklad
Heta tigerräkor på grillen

Heta tigerräkor på grillen

Heta tigerräkor på grillen. 2016-06-12, 00. 31. En av de godaste förrätterna om du frågar mig, en solklar favorit som ni bara måste testa♥
Gratinerade musslor

Gratinerade musslor

1 kg musslor med skal 1 dl vatten 75 g smör, rumsvarmt 1 tsk sambal oelek 1 limefrukt, rivet skal av 2 msk färsk persilja, hackad 1 klyfta vitlök flingsalt, till ungformen
Grillade räkor och dippsås med thaismak

Grillade räkor och dippsås med thaismak

En favorit här hemma är thaismaker - lime, fish sauce, ingefära, vitlök, chili. Här är en dipsås som är så god att familjen snudd på slickade skålarna
Heta räkor med vitlök och chili

Heta räkor med vitlök och chili

Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. Man får helt enkelt pröva sig fram vad som passar
Tigerräkor med ingefära

Tigerräkor med ingefära

Blanda avokadoolja, citronjuice, ingefära, sojasås, vitlök, honung och mejram i en skål. Tillsätt därefter tigerräkorna och rör om ordentligt
Koka havskräftor

Koka havskräftor

Bor man som vi i Trälsövsläge så har man möjlighet att köpa nyfångade råa havskräftor direkt från fiskebåtarna i hamnen
Grillad scampi i dragon och dijon

Grillad scampi i dragon och dijon

Som alltid med skaldjur kryddar jag avvägt och försiktigt. Skaldjuren blir bara fräscha. Det har börjat pirra lite och är så nära nu
Nötrullader med konjaksås

Nötrullader med konjaksås

Nötrullader går utmärkt att laga i förväg och bara värma på när gästerna kommer. De får en härligt mustig och pikant smak av konjaken