Nötkött

Nötkött

  • 19 Recept
Oxrullader
Havrebröd i lergryta

Havrebröd i lergryta

Börja med att blötlägga lergrytan och låt den ligga i vatten medan degen jäser i bunken. Blanda havregryn, sirap, margarin och salt

Gorgonzolaspäckad oxfilé

Skär upp en ficka i sidan på varje köttbit. Tryck in ca ½ msk gorgonzola i varje bit. Salta och peppra. Bryn köttet hastigt i smör i en stekpanna
Helgrillad entrecote med whiskeysås

Helgrillad entrecote med whiskeysås

I söndags åt vi inte bara efterrätt utan vi grillade också. En hel bit entrecote blev de och till serverade jag potatisgratäng och whiskeysås
Oxrullader med ljuvlig gräddsås

Oxrullader med ljuvlig gräddsås

600 g nötkött. Börja med fyllningen. Fräs lök och bacon i en stekpanna. Låt det rinna av på hushållspapper
Helstekt oxfile med Vitlöks Pilaff

Helstekt oxfile med Vitlöks Pilaff

Du behöver-1 hel bit oxfile3 scharlotten lök1 kanel stång4 hela kardemumma kapslar 3 nejlikor6 st vitlöksklyftor4 tsk riven färsk ingefära1/3 tsk mald chili1 tsk mald koriander1 kött buljong tärning utblandad i 2 dl kokat vatten1/3 tsk mald peppar3 msk olja5 dl basmati ris till 7 dl vatten25 g smörsaltGör en marinad på 4 vitlöksklyftor, ingefäran,chili koriander, peppar och olja
Porterstekta oxrullader

Porterstekta oxrullader

Det tar lite tid att koka oxrullader, men det blir så gott och de sköter sig i princip själv på spisen
Kalvstek med portvinssås

Kalvstek med portvinssås

KALVSTEK MED PORTVINSSÅS. Att marinera kalvkött i mjölk och lök ger det härlig smak. Detta blir en riktig festmåltid där portvinssåsen utgör kronan på verket
Kalvstek

Kalvstek

Rör ihop ingredienserna till marinaden. Putsa kalvsteken ren från eventuella hinnor. Häll marinaden i en tätslutande plastpåse och lägg i kalvsteken
Per Morbergs oxrullader med gräddsås

Per Morbergs oxrullader med gräddsås

Skala moroten och löken. Skär moroten i stavar och skiva löken. Lägg köttskivorna på bänken. Bred på senap och lägg en skiva bacon ovanpå
Nötrullader med konjaksås

Nötrullader med konjaksås

Nötrullader går utmärkt att laga i förväg och bara värma på när gästerna kommer. De får en härligt mustig och pikant smak av konjaken