Perfekt en-manna-mat att äta direkt ur pannan. Inspirerad av Malin's Diner som i sin tur blev inspirerad av Bara en kaka till så svängde jag ihop en tomatsås som jag knäckte ägg i och sedan gratinerade med ost
Strimla rödlök, paprika och tomater efter tycke och smak. Tomater. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke eller dubbla plastpåsar ( mest praktiskt tycker jag)
Cocktailtomater, halverade. 1 dl matlagningsgrädde. Fördela cocktailtomater över gratängen och ställ in ytterligare ca 5 minuter i ugn, så tomaterna blir ljumna. 17 tips för att slippa slänga matrester 2-3 portioner. 1 dl matlagningsgrädde
Ingenting får mig att förflytta mig i tankarna så mycket som med kryddor och minnen från mat. Det behöver inte ens vara mina egna minnen, utan även matens historia eller min närhets varma / roliga berättelser om svunnen tid när just den här rätten intogs, de här dofterna kändes, grödor skördades
Utifrån det började jag sedan fundera på vad man kan äta till och resultatet blev denna väldigt goda spanska (typ) buffé, mojo rojo, kyckligbiffar, ugnsrostade tomater med oliver, bröd och saltrostade potatisar