Nötkött/Lamm/Vilt

Nötkött/Lamm/Vilt

  • 16 Recept
Mormor Esters älggryta med porter och bär

Mormor Esters älggryta med porter och bär

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 2 st gul lök 4 st morötter 2 st palsternacka(or) 1,2 kg älgkött , skuret i grytbitar 2 msk Mat & Bak smör 2 msk rapsolja 7 dl vatten 6 msk viltfond 1 flaska(or) porter 2 tsk salt 1 krm svartpeppar 4 st lagerblad 1 msk enbär , mortlade 0,25 kruka(or) färsk timjan , 5 kvistar, plus lite till servering 2 dl vispgrädde 5 msk messmör 1 msk lingonsylt , el
Biff Rydberg

Biff Rydberg

Ingredienser Portioner. 4 8 stora potatisar 600 g ryggbiff eller oxfilé 3 gula lökar 1/2 kruka persilja ca 5 msk smör ca 3 msk olja salt och vitpeppar Till servering äggulor och senap Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Burgundisk köttgryta

Burgundisk köttgryta

Ingredienser Portioner. 6 1 kg grytbitar av nöt 2 msk smör (extra till stekning) 1 msk tomatpuré 2 msk vetemjöl 1/2 dl balsamvinäger 2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten) 1/2 flaska rödvin (à 75 cl) 2 paket bacon (skivad à 140 g) 200 g champinjoner 2 vitlöksklyftor 1 burk syltlök (à 275 g) salt nymalen peppar Bouquet garni 1 bit morot ett par timjankvistar ett par persiljekvistar 2 lagerblad steksnöre 1 dl grovhackad persilja Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Chèvregratinerad oxfilé med rödbetspotatis

Chèvregratinerad oxfilé med rödbetspotatis

600 g oxfilé. 4 st 1 cm tjocka skivor chèvre. 8 potatisar. 3 rödbetor. Olivolja. Timjan. Salt. Svartpeppar. Honung. 600 g oxfilé 4 st 1 cm tjocka skivor chèvre 8 potatisar 3 rödbetor Olivolja Timjan Salt Svartpeppar Honung
Pulled lamm med hummus och pita

Pulled lamm med hummus och pita

1,5 kg lammstek 2 paprikor 1 rödlök olivolja. Marinad1 dl turkisk yoghurt 2 msk harissa (chilipasta, kan ersättas med tomatpuré eller sambal oelek) 0,5 citron, saften 2 klyfta vitlök 0,5 dl olivolja 1 msk paprikapulver 2 tsk torkad timjan 2 tsk malen spiskummin salt peppar
Renskav med champinjoner och lingon

Renskav med champinjoner och lingon

Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 200 g champinjoner 2 msk olja 1 tsk timjan salt svartpeppar 240 g renskav eller Mifu (240 g skav motsvarar 250 g naturell mifu) 1 msk olja 2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 2 dl laktosfri vispgrädde 1/2 msk svartvinbärsgelé Till servering kokt potatis 1 dl lingon hackad persilja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Stekt älginnanlår med blandsvamp

Stekt älginnanlår med blandsvamp

Ingredienser Portioner. 4 Kryddpulver 4 enbär 5 svartpepparkorn 1 stjärnanis 1 msk hackad färsk rosmarin Älginnanlår 600 g älginnanlår 1 tsk salt aluminiumfolie Blandsvamp 1 paket tärnat bacon (à 140 g) 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 400 g blandad färsk svamp smör Vinägrett 1 dl rapsolja 1/2 dl balsamvinäger 1/2 tsk salt 1/2 krm peppar Till servering 2 dl blandad sallad t ex ärtskott, mâche- och mangoldsallad Lägg till i inköpslistan