Färs

Färs

  • 41 Recept
Snurrad filodegspaj med fetaost

Snurrad filodegspaj med fetaost

450 g filodeg (ca 20 ark för 1 paj) 300 g formbar vegofärs 3 msk rapsolja 1 rödlök, stor 2 klyftor vitlök 1 msk malen spiskummin 1 tsk paprikapulver 200 g färsk spenat 150 g fetaost salt peppar 0,5 dl sesamfrön, gärna svarta och vita
Köttfärspaj med smördegslock

Köttfärspaj med smördegslock

400 g nötfärs. pajdeg. 4 dl ljust dinkelmjöl. 150 g Norrmejerier Smör. 1 msk kallt vatten. fyllning. 2 små gula lökar
Citron- och timjanfrikadeller

Citron- och timjanfrikadeller

4 Tomatsås 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 500 g passerade tomater 1 tsk strösocker salt och svartpeppar 4 port pasta, gärna spaghetti Frikadeller 1/2 dl vatten 2 msk ströbröd 1 citron 1/2 kruka timjan ca 420 g blandfärs 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 ägg Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Genvägslasagne med ricotta och ajvar relish

Genvägslasagne med ricotta och ajvar relish

4 1 msk smör 500 g nötfärs 1 burk ajvar relish mild (à ca 350 g) 1 1/2 dl vatten 1 burk ricottaost (à 250 g) 100 g färskriven parmesanost eller pecorino 1 dl hackad basilika (1 dl hackad motsvarar ca 1 kruka bailika) 2 krm peppar 5 stora tomater 1 paket färska lasagneplattor (à 200 g) salt Lägg till i inköpslistan
Asiatiska köttbullar med kokosris och mangosalsa

Asiatiska köttbullar med kokosris och mangosalsa

Köttbullar600 g blandfärs 1 ägg 1 dl mjölk 0,5 dl ströbröd 1 msk färsk ingefära, finriven 1 klyfta vitlök, finriven 1 msk sriracha 1 tsk fisksås 2 msk soja smör, till stekning salt peppar. 1Mangosalsa250 g fryst mango, i tärningar (tinad) 2 salladslökar 1 kruka färsk koriander 1 röd chilifrukt 1 msk olja salt. 1Garnering färsk koriander
Köttbullar i jordnötssås

Köttbullar i jordnötssås

500 g kycklingfärs 2 salladslökar, finhackade 1 msk färsk ingefära, riven 2 klyfta vitlök, pressade 1 dl ströbröd 1 ägg 1 tsk chilipulver (kan uteslutas) 1 tsk salt olja (till stekning) 2 krm svartpeppar. 1Servering kokt ris, gärna jasmin färsk koriander
Lammlasagne med fetaost, örter och citron

Lammlasagne med fetaost, örter och citron

Färsblandning2 gula lökar 2 klyfta vitlök 0,5 chilifrukt, urkärnad olivolja, att steka i 600 g lammfärs 2 dl basilika, hackad och hårt packad 1 dl mynta, hackad och hårt packad 1 citron, rivet skal och saft salt svartpeppar, nymalen 400 g lasagneplattor (torkade) 250 g fetaost (gjord på får- eller getmjölk)