Isolaskokbok

Isolaskokbok

Jennie Walldén tolkar Kalles Kaviar

Jennie Walldén tolkar Kalles Kaviar

2 skivor formfranska. 1Smör till stekning. 1Neutral rapsolja till stekning. 11 stort ägg. 11 dl + 1 msk tunt strimlad vitkål
Blomkål i ugn med bacon och ost

Blomkål i ugn med bacon och ost

1 kg blomkål. 1 paket bacon. 1,5 dl riven ost. 3-4 dl vispgrädde. salt, peppar, chiliflakes. 0,5 dl hackad färsk/fryst persilja
Frukostkorv med pepparrotssås

Frukostkorv med pepparrotssås

Kokt Frukostkorv. Koka upp vattnet med lagerbladet och pepparkornen. Lägg i korven. Låt korven sjuda på svag värme utan lock i 5 minuter
Chokladbrysselkex

Chokladbrysselkex

4,5 dl vetemjöl. 200 g smör eller margarin. 1 dl socker, strösocker eller florsocker. 2 tsk vaniljsocker. 0,5 krm salt
Smörgåsrulltårta

Smörgåsrulltårta

4 st ägg. 10. 5 tsk salt. 11 msk strösocker. 11 dl vetemjöl. 12 msk smält smör. 1100 g färskost med örter. 1150 g fintärnad skinka
Budapestrulle med apelsin och hallon

Budapestrulle med apelsin och hallon

90 g strösocker [1 dl] 70 g hasselnötsmjöl [1,5 dl] 35 g majsstärkelse [0,5 dl] 125 g äggvita [4 st] 90 g strösocker [1 dl] 300 g grädde, vispad 2 apelsiner, fileade 10 färska hallon 100 g mörk choklad
Minipajer med cheddar och skinka

Minipajer med cheddar och skinka

1 st kyld smördeg. 1 st uppvispat ägg. 100 g strimlad rökt skinka. 2 dl vispgrädde. 2 st ägg. 2 dl riven cheddarost
Krämig fiskgratäng

Krämig fiskgratäng

Salta och peppra fisken. Gör potatismos. Koka potatisen mjuk, blanda ner resterande ingredienser och smaka av