Klassisk lingonsylt eller som vi säger krösamos är gott till många svenska husmansrätter, även till pannkakor äter jag hellre lingonsylt än annan bärsylt
Nu när färska lingon är så billigt i affären är det bara att passa på att göra egen sylt. Det går snabbt, blir gott och mycket roligare att äta något man själv tillagat
Så här gör du. Rensa blåbären och lägg dem i en bunke. Mosa dem. Koka upp vattnet och häll det över bären. Blanda ner citronsyran och rör om ordentligt
Tacorulle med sallad. Vi börjar närma oss fredagen och arbetsveckans slut. Många av er kanske tycker om att äta tacos på fredagar och här kommer ett tips på maträtt att variera den vanliga tacomiddagen med
Ungefär en månad för sent har jag varit husmoderlig och gjort eget äppelmos. Äppelsäsongen bara försvann i år, men har ni några äpplen kvar kan jag rekommendera att göra mos på dem, enkelt och gott
Smält smör i en kastrull på svag värme. Ta bort från värmen och lägg i chokladen (gärna i mindre bitar) och rör om så att chokladen smälter till en jämn och fin smet
Att koka en rabarbermarmelad med hjälp av syltsocker går fort. Jag smaksatte den med kanel. Marmeladen är jättegod till nybakade scones eller på ett knäckebröd med brieost