Vilt

Vilt

  • 25 Recept
Vildsvinsbiffar med trattkantareller och grönpeppar

Vildsvinsbiffar med trattkantareller och grönpeppar

Biffar500 g viltfärs (från vildsvin) 1 ägg 0,5 dl majsmjöl 1 dl vispgrädde 1 msk lökpulver 1 tsk vitpeppar 1 tsk salt smör (att steka i). 1Sås2 schalottenlök, finhackade 2 klyfta vitlök, finhackad 1 äpple, finhackat 200 g trattkantareller (eller 1 dl torkad) 2 dl grädde 2 dl mjölk 2 msk oxfond (eller viltfond) 2 krm salt 2 tsk grönpeppar, mortlad 0,5 msk vinäger (äpple, sherry, vitvins eller dragon exempelvis)
Hjortgryta med rödvin

Hjortgryta med rödvin

750 grytkött från hjort som hjortstek, fransyska eller liknande, putsad. Dovhjort eller kronhjort. 11 gul lök
Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Per Morbergs viltgryta med skogssvamp

Per Morbergs viltgryta med skogssvamp

500 g grytbitar av vilt (gärna hjort, vildsvin eller rådjur). Gryta500 g grytbitar av vilt (gärna hjort, vildsvin eller rådjur) smör, till stekning 2 msk tomatpuré salt peppar, nymalen 200 g skogssvamp (t ex kantareller och karljohan) 2 gula lökar 1 morot 2 dl vispgrädde 0,5 dl slätbladig persilja, hackad
Älgfärsbiffar med mandelpotatis

Älgfärsbiffar med mandelpotatis

2 dl viltbuljong helst hemkokt (eller köttfond). Sås2-3 schalottenlökar 1 msk smör 2 dl viltbuljong helst hemkokt (eller köttfond) 3 msk sherry 3 dl vispgrädde (eller crème fraiche) ca 4 msk messmör 2 msk lingon, rårörda 2 tsk fransk senap 2 msk japansk soja (helst tamari) sv salt ev peppar
Hjortstek på Älgövis

Hjortstek på Älgövis

viltfond. Stek1 kg hjortstek (eller älgstek) 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 tsk enbär, krossade 33 cl mörkt öl viltfond färsk rosmarin,
Viltfärsbiffar el naturell eller med en twist!

Viltfärsbiffar el naturell eller med en twist!

500 g viltfärs (förslagsvis älg. Sätt ugnen på 125 grader. Hacka löken fint och bryn den i smör. Under tiden som löken bryns så blanda ströbröd, grädde, soja, fond, ägg, salt och peppar och låt svälla en stund
Hjortfärsbiffar en höstig vårdag

Hjortfärsbiffar en höstig vårdag

Vilket väder. Grått, regnigt och trist. Tända värmeljus till kvällsmaten idag. Blev passande nog en riktig höstmiddag dessutom
Färsbiffar av rådjur med rotfruktsmos och apelsinskysås

Färsbiffar av rådjur med rotfruktsmos och apelsinskysås

4 Färsbiffar 1 liten gul lök 1 vitlöksklyfta 400 g rådjursfärs 200 g fläskfärs 1/2 tsk finrivet apelsinskal 1 ägg 1 dl vispgrädde 2 krm citronpeppar 2 msk potatismjöl 1 tsk salt 2 msk smör Mos 600 g mandelpotatis 3 morötter 1 palsternacka 50 g smör 1 1/2 dl varm mjölk 1 krm kanel 1 1/2 tsk salt 1 1/2 krm peppar Skysås 1 1/2 dl färskpressad apelsinjuice 1 msk honung 1 dl vitt vin 1 1/2 dl vatten 1 1/2 msk konc viltfond 1 krm salt 1 tsk majsstärkelse (Maizena) 1 msk smör strimlat apelsinskal Till servering ev lättstekt salladslök Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Elsas Bulgursallad, 4 port

Elsas Bulgursallad, 4 port

5 dl kokt bulgur. 1/2 gurka. 1 röd lök. 1 dl hackad mynta. 1 dl hackad persilja. 1 dl olja. 1 citron. Salt och peppar
Viltfärsbiffar med svampsås

Viltfärsbiffar med svampsås

Till viltfärsbiffarna. salt (men tänk på att viltkryddan innehåller salt). Köttbuljong eller –fond eller vilt- och kantarellfond eller liknande