Ena sonen är av den kräsna sorten och gillar inte alls röror och såser av olika slag. Men EN sås älskar han och det är den kalla såsen de får till panerad fisk i skolan
Jag som inte brukar tycka om söndagar har haft en underbar söndag. so far. Jag struntade i att tömma skåp och gjorde en snabbstädning för att sedan kunna baka
Tillsätt tomater, grädde, kryddor och buljongtärningen. 3-4 pers400 g kebabsplitt2 lökar1 krossad vitlöksklyfta1 msk kebabkrydda3 dl matlagningsgrädde1 burk krossade tomater4-6 stora färska skivade champinjoner1 köttbuljongtärningpepparkryddaFräs lök, vitlök, champinjoner och kebabsplitt i lite smör i en stekpanna tills det fått fin färg
Passa på och köp en rejäl stek så har du mat för flera dagar eller att bjuda middagsgästerna på. Investera i en stektermometer, gammal hederlig eller digital, sen kan det inte bli enklare att laga mat
Planerar att göra en egen gravkrans med sidenband, hittar bara inte materialet jag vill ha så jag letar febrilt efter vetekärvar men det är inte direkt årstid för de och ingen bonde härikring tycks ha några heller… Har beställt ett fint, personligt smycke till min mamma iallafall och hoppas att det hinner komma tills dess så hon kan ha det på sig
Asiatiskt hetta i köket och öländsk hetta utomhus. Underbart väder och strålande sol, men det blir många och korta stunder ute för hundarna när det är såhär varmt, 10-15 minuter i taget sen vill dom in och svalka sig på stengolvet
En äggröra är en omeletts raka motsats och ska röras hela tiden så det inte blir fasta sjok av ägget, utan en smidig röra uppblandad med tomaterna och de övriga salsaingredienserna i det här fallet
Vi är ett stort fan av kinamat här hemma. I helgen hade vi gäster på besök och jag var så himla sugen på kinamat så det fick bli det till middag här hemma