Dillkött från Gammaldags husmanskost. För några dagar sen var det torskrygg med brynt pepparrotssmör, idag blir det dillkött från Gammaldags husmanskost på nytt sätt, som jag skrev tillsammans med Annika Dahlqvist
Jag upplevde det som köttigare, med mindre fett som släppte vid stekning. Jag använde fläskytterfilé igen, ett kött som passar jättebra just här eftersom grytan ska puttra en stund
Skär köttet i bitar. Koka under lock i 1 1/2 timme tills köttet är mört. 600 g nötkött. Bryn det i omgångar i en stekpanna med smör och lägg över i en gryta
Bryn köttet i omgångar i smör-& rapsolja i en stekpanna och lägg över i en gryta. Gör så här Putsa och skär köttet i kuber, ca 2x2 cm. Lägg ner morot och purjolök och sjud ytterligare 15 minuter eller tills köttet är mört
Lägg spjällen med köttsidan upp i en långpanna i 30 minuter. Vänd och pensla med marinaden och stek ytterligare 40-50 minuter tills köttet är knaprigt på ytan
Lägg fläskfilén ovanpå och lägg sedan resten av fyllningen ovanpå köttet. Skär bort lite av degen i kortändarna så att du har ungefär fem cm på varje sida - det beror lite på hur lång din köttbit är hur mycket du behöver skära bort
köttfond. lägg sedan köttbitarna över. Slå såsen äver kött och purjo så att det täcker. köttfond. Trots avsaknaden av blogginlägg har vi faktiskt ätit, en hel
5 portioner 9pp/portion500g fläskfile150g mager riven ost 12%1pkt bacon5dl milda mat grädde 4%Sätt ugnen på 150graderSkär fläskfilén i bitar Stek till fin färg,Skär bacon i mindre bitar och stek på hög värme fort
Vabruari kallas det ju av en anledning. Jag blir hemma med Affe idag. Danne hade migrän igår och nu är det väl bara att gå och vänta på självaste flunsan eller magsjuka eller nåt annat spännande