morötter och broccoli medan de älskar gurka, majs och tomat. Grytor är så himla bra för man kan sätta ner lite allt möjligt i dem och sen kan barnen (eller kräsna vuxna) enkelt plocka bort det som de inte tycker om
Samuel ifrågasatte även varför vi helt plötsligt skulle äta en massa konstig vegetarisk mat och han verkade inte nöjd med min utläggning om miljövinster och djuraspekter
Är detta verkligen mat. Det mindre kräsna barnet åt som aldrig förr och det kräsna (mindre hungriga) barnet, ja hon åt så mycket hon kände för då är alla glada och nöjda
Det blir fina färger, man får pyssla lite, tillaga sin egen mat och sen plocka med fingrarna. Våra barn äter de flesta grönsaker så vi behöver inte kämpa så hårt - men ett tips för familjer där barnen är lite mer kräsen är att låta dom göra sitt egna spett
Ursprungsreceptet ( har justerat lite efter våra smaker) kommer ifrån en bok som heter ”Matförbarn och deras föräldrar” och sedan vi testade det förförsta gången (vilket är några år sedan nu) har det hängt med som en trogen vardagsfavorit
stek färsen och de mixade grönsakerna och ha i grädde, buljong samt tomatpurén. Jag bara berättade en dag för dem hur man lagade brutna ben på mammas jobb en dag när de inte ville att jag skulle åka till jobbet
Har en liten app som heter vardagsmat, och jag tycker inte att där brukar vara så mycket att hänga i julgranen men den här gången fastnade jag för ett recept som lät gott
Pressa i vitlök och blanda ner tomatpuré, fräs med ett tag. Det står inte på förrän hon börjar skolan, då får jag istället vara hemma när hon slutar skolan flera tillfällen varje månad istället, inte fy skam det heller