Ingredienser Portioner. 6 2 gelatinblad 1 vaniljstång 5 dl vispgrädde 200 g mjölkchoklad med daim Topping 1 dubbeldaim Till servering ev vispad grädde bär Lägg till i inköpslistan
Hej i stugorna. Här kommer ett sprillans nytt och smaskigt recept. Härom dagen kom jag att tänka på de att jag har gjort många olika sorters bollar med smak av choklad, lakrits, banan o jordgubb men aldrig några med kolasmak vilket ju egentligen är lite konstigt (eller jo banoffeebollarna till viss del men inga som enbart smakar kola)
16 Februari 2019. Kolaskumbollar med salt kolafyllning. Ni som har följt mig ett tag vet att jag älskar skumbollar och nu har jag nog gjort de godaste skumbollarna någonsin - Kolaskumbollar med salt kolafyllning
Hösten innebär för min del ofta att ta hand om gigantiska mängder äpplen. Vissa år slår det förstås fel och man får knappt ihop till en endaste äppelkaka, men väldigt ofta dignar alla våra olika äppelträd av frukt som dels förvandlas till must på Äppelfabriken på Ekerö, dels blir till mos, dricka, äppelkakor och allt möjligt annat
Smaskens till sista slicken kan man lugnt säga att crème brülén blev. Konsistensen var precis så perfekt krämig som jag hoppats på och smaken var helt underbar
Nöttoppar. 2017-02-01, 12. 26. Ni som är nötälskare måste bara testa dessa kakor. Dessa nöttoppar bakade jag för någon dag sedan (som ni även kunde följa på Instagram under @ljuvligmat) och dom blev riktigt goda
Den här marängtårtan är min svågers specialitet, och så himla god. Jag är inget stort fan av tårtor egentligen men den här är den godaste tårta jag har ätit
Så vansinnigt goda. För några år sen gjorde jag choklad bollar med kesella i och ett par dadlar. De var goda, receptet finns här på bloggen sök under chokladbollar av dadel och mandel