God kväll på er och hoppas ni har det bra hemma i stugorna. Med mig är det helt ok men det är värre med Camilla, hon vart visst lite krasslig här på eftermiddagen stackarn
Kudden satt som klistrad vid kinden då ögonlocken sakterligen öppnades denna morgon. Utanför plirade solen genom persienen och retade mig med sina stickiga stålar
Igår gjorde jag en underbart god nässelsoppa. Här kommer receptet som räcker till ca 3 personer. 1 liter nässlor packat1 mild liten gul lök1 vitlöksklyfta4 dl god koncentrerad god buljong1 skvätt gräddenågra matskedar creme fraichecajennpepparsvartpepparsaltSkölj nässlorna noga,rensa bort alla grova stjälkar och förväll dem i rikligt med vatten ca 5 minuter
För ett tag sedan lade jag upp ett recept på vaniljplättar som har blivit en favorit här hemma och jag vet att jag då spånade på om det gick att göra dessa i en amerikansk salt variant
För ett tag sedan delade jag med mig av ett recept på morotsgröt med nötcrunch. Detta crunch går att använda till mycket och jag testade att varva det med krämig hallonkvarg och det blev supergott
Omelett med dillstuvning och räkor. Jag och Algot startade dagen med att åka och shoppa lite kläder till honom och sedan veckohandlade vi, så nu är kylskåpet fullt med mat igen
Idag när jag tittade i kylen så var både turkiska yoghurten och keson slut. Det fanns bara ägg och jag har ju rätt svårt för ägg, men då slog det mig att jag läste en blogginlägg hos LCHF till vardag och fest
Amerikanskt, Äggrätter, Billigt, Frukt och bär, Lättlagat, Lunch och brunch Tagged. Amerikanska pannkakor - här serverade med hallon, blåbär och flytande honung
Här i Frankrike är äggcocotte en klassisk äggrätt som man tillreder i ugnen. Det är mycket enkelt och man kan lätt göra sin egen version av äggcocott genom att använda sina favoritrâvaror
Jag är inte så förtjust i paj med traditionell pajdeg. För det första gillar jag inte att göra degen och så tycker jag att den blir så mastig, det är ju fyllningen man vill åt