Hacka löken till stora bitar och stek den på medelvärme i smör tills den mjuknat. Ös över i en skål. Gnugga champinjonerna rena och skär dem till kvartar
4 dl vetemjöl1,5 tsk bakpulver0,5 tsk salt50 g rumsvarmt smör1,5 dl mjölkSätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen, arbeta sedan ihop med smör och mjölk till en deg
Riktig krämig gratäng är denna. Den är snabblagad och väldigt god. Blev en stor hit här hemma. Trodde aldrig barnen skulle äta sötpotatis men dom gillade den
Hos Jennys matblogg hittar jag ofta massor av inspiration när jag vill hitta på något nytt i köket. Där hittade jag till exempel det här receptet som jag provade i veckan
Visst är det härligt när det går mot höst med allt vad det innebär. Skolstart, skördefest, skogens guld som lyser överallt (läs i butiker och på marknadsstånd för jag har aldrig nånsin hittat egna kantareller i skogen) och vi kan frossa i mustig, värmande höstmat och där kommer denna ljuvliga svamp in i bilden