En soppa blir nästan bara godare om den får stå en dag och sedan värmas upp innan den ska serveras. När det är dags att käka är det bara att gå in och värma varsin skål soppa och slurpa i sig innan det är dags att gå ut igen
Vilken soppa. Corn chowder eller majssoppa är soppan jag syftar på. En snabb, god och prisvärd soppa som lätt kan göras även av den som inte är så "köksvan"
Efter en vecka på Kreta med massor av god grekisk mat så var det skönt att komma hem och äta något lite lättare som ändå mättar och då gjorde jag den här goda potatis och purjolökssoppan till middag igår
Denna matiga cajunkryddade soppa, med bönor, majs och morötter, passade perfekt att äta som återhämtningsmat efter den tråkiga förkylning som vi nyligen dragits med här hemma
Tomatsoppan blir godast om den får stå och småkoka på svag värme upp mot en timme. tomatsoppan med stavmixer eller i matberedare om du vill ha en slät tomatsoppa
Tillsätt cocosmjölken, smaka av med salt och peppar och mixa sedan soppan slät. Färsk koriander blir pricken över i, men kan så klart uteslutas av den som inte uppskattar smaken
Jättegod och matig soppa med mycket smak. Jättegod och matig soppa med mycket smak. 6 pers1 msk smör1 gul lök1 vitlök solo2 msk tomatpuré1 förp krossade tomater12 dl vatten1 hönsbuljongtärning2 lagerblad1 tsk basilika1 tsk oregano1 tsk timjansalt, peppar1 liten palsternacka2 morötter2 potatisar1 purjolök2 dl ärtor400 g köttfärs4 dl spaghettiLåt hackad lök och vitlök svettas lite i smöret och rör ner tomatpurén
Tillsätt cocosmjölken, smaka av med salt och peppar och mixa sedan soppan slät. Färsk koriander blir pricken över i, men kan så klart uteslutas av den som inte uppskattar smaken