En enkel ugnspannkaka som bara är sååå god med vispad grädde och bärkompott. 3 dl vetemjöl 8 dl mjölk 4 ägg 2 krm salt 2 tsk socker 2 krm vaniljsocker 50 g smör Sätt ugnen på 225 grader
Ingredienser. 5 dl frukt- eller bärjuice. 2 msk Honung. 2 msk Gelatinpulver från gräsbetesdjur. Gör så här. 1. Häll juice i en kastrull och strö gelatin över
Jag (Karin) har ett heltidsjobb vid sidan av Pampas Deli, eller jag kanske jobbar med Pampas Deli på min fritid… ja, vilket som så turas vi kollegor om att ta med fredagsfika och nu var det min tur
Låt smöret bli rumstempererat. Blanda sedan alla ingredienserna med elvispen eller degkrokarna. Häll ut den trögflytande smeten i smord liten långpanna, storlek cirka 20 x 30 cm
Blanda snabbt samman ingredienserna till mördegen, margarin, socker, mjöl. Klappa ut mördegen med mjölad hand, så den täcker botten i en bakpappersklädd långpanna (30x40 cm) och går upp drygt 1 cm på kanterna av pannan
Det italienska köket har inspirerat kulturer över hela världen och idag finns det italienska restauranger och pizzerior i så gott som varenda svensk småstad
Kanske är ni trötta på all rödkål från julhelgen. Eller på rotsaker och kål i alla former som ju är vinterns val om man nu väljer att äta grönt efter säsong